Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9756616 www.bgdnes.bg

Горящи шапки прави българка

Кожата се обработва по специален начин

Топмоделката Кристина Милева изкарва курс, преди да се захване с ръчно правени аксесоари 

Огнени шапки прави българката и топмодел Кристина Милева! Красавицата, която е обиколила всички подиуми в света, отскоро влиза в ново амплоа, далеч от модния подиум, а именно дизайнер на шапки.

Реклама

Аксесоарите за глава са правени по неин дизайн, а преди да се захване с това, Милева преминава през период на обучение и проучване на материята за правене на единствени по рода си капели. Най-интересно е, че капелите могат да се палят и собственикът им да се разхожда с "пламнала" глава без опасност за самия него. Ръчните изделия са уникални по рода си, защото се правят по мярката на клиентите и според техните желания за форма и материал.

Вдъхновение да прави горящи капели идва от известния шапкар Ник Фоке, с когото красивата нашенка се запознава в Миконос и който я посвещава в магията на шапкарството.

"Винаги съм била фен на шапките, особено на ръчно правените и единствени. Обожавам идеята да имам нещо уникално. Започнах да проучвам, изкарах курс, поръчах калъпите и започнах да усъвършенствам техниката. Нещата не са се променили изобщо в процеса на изработване от 100 години насам. Всичко се прави на ръка, избира се правилният филц - заешки или от бобър, за да издържа на всички метеорологични изпитания - от формата чрез калъпи, третиране с пара, оформяне на периферии, височината, подплатите, лентите, та чак до декорацията и горенето", разкрива Милева за новото си амплоа. Споделя, че за тази работа трябват търпение и прецизност.

Аксесоарите се открояват с по уестърнска визия и винаги има допълнение към тях и закачка, а според почитателите й приличат на шапките от фантастичната приказка "Алиса в Страната на чудесата".

Кристина добавя, че нейните шапки са за хора, които обичат свободата, имат стил и желание да се откроят, да не са част от масата.

Реклама
Реклама
Реклама