Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9761483 www.bgdnes.bg

Манчестър от Свищов: Време е за революция!

Фен №1 на "червените дяволи" Марин Левиджов, които смени официално своето име на Манчестър Юнайтед, призова за революция в клуба ден след масовите безредици на стадион "Олд Трафорд".
Бомби, ранени полицаи и нахлуване на игрището написаха една от най-грозните страници в историята на британския футболен колос. Недоволството на привържениците стана причина за нечувано отлагане на дербито с "Ливърпул" от Висшата лига в неделя. Протест на запалянковците срещу собствениците на клуба от фамилия Глейзър прерасна в открит бунт. Около 200 фенове нахлуха на терена. В безредиците бяха ранени двама полицаи. Един от тях претърпя операция по спешност, след като лицето му беше прорязано.
"Време е за революция - призова Манчестър Юнайтед от Свищов пред "България Днес". - Има силни хора, рицари и заможни хора, които донякъде са изолирани от Глейзър. Дано те да купят клуба. Имам и една друга идея. Знам, че по света има 300 милиона фенове на "Юнайтед". Всеки, ако даде по 20 паунда, ще се оправят нещата. Аз съм беден, но също съм готов да се включа."


Левиджов е прозрял проблемите в отбора още с идването на американските инвеститори преди 16 години.
"Намразих ги от дъното на душата си още от първата секунда, когато взеха клуба - споделя българинът. - Знаех какво ще направят. Казах, че това ще бъде краят на "Юнайтед". Информиран съм. Те вече провалиха отбора. От най-богатия клуб го докараха до просешката тояга. При покупката Глейзър действаше по подмолния начин. Изкупи на черно акциите на феновете, за да придобие над 50%. Парите, с които купиха клуба, им бяха дадени от друга еврейска банка срещу 14% лихва. Няма никъде такъв процент. Това беше още в началото. Проклел съм ги, макар по принцип да не кълна. Не са ми приятни. Надявам се феновете да се надигнат."

Гари Невил: Собствениците са виновни

Легендата на "Манчестър Юнайтед" Гари Невил хвърли вината върху собствениците на клуба за безредиците в неделя.
"Това е последица от действията им преди две седмици - коментира бившият защитник, който е анализатор на "Скай Спортс". - Има общо недоверие и нехаресване към собствениците, но преди решението за влизане в Суперлигата нямаше протести."
Сега е точният момент за продажба на "Манчестър Юнайтед", смята Невил.


"Те ще забогатеят, ако го направят точно сега, когато е правилният момент. Това ще бъде достоен ход", добави Невил.
Американците придобиха клуба между 2003-а и 2005-а за 790 милиона паунда. По време на придобиването "червените дяволи" нямаха дългове. Според последните финансови отчети от 4 март задълженията към този момент са в размер на 455,5 млн. паунда.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама