Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9761517 www.bgdnes.bg

Сестри Стоеви след европейската титла: Това беше най-трудното състезание

Габриела и Стефани Стоеви спечелиха за втори път европейската титла по бадминтон, но признаха пред "България Днес", че това е било най-трудното състезание в тяхната кариера. Българките не загубиха нито сет. Те триумфираха в четири мача на шампионата в Киев (Укр) и дублираха златото от 2018-а.
"Всички ни гледаха и очакваха поредна титла. Просто не искахме да разочароваме никой", добавиха сестрите от украинската столица.
Битката за титлата се проведе в неделя, което допълнително мотивира тандема.
"Чувството е уникално да играеш европейски финал навръх Великден и да го спечелиш - допълни Стефани. - Взехме си шест варени яйца от бюфета и с маркер ги надписахме, за да допринесем за великденския дух в Киев."
Въпреки убедителните резултати Габриела призна, че не е било никак лесно.
"Във всеки мач трябваше да играем на максимум, защото съперничките искаха да ни победят. Четвъртфиналът беше най-трудното стъпало, защото беше важно да го спечелим."
През тази година сестрите загубиха два турнирни финала, но успяха да се мотивират за важното състезание.
"В спорта колкото и да искаме да побеждаваме, понякога не се получава. Разочароваме се, но загубите ни карат да бъдем по-здрави психически и мотивирани за следващите финали - споделиха Габриела и Стефани. - Липсата на състезания по време на пандемията ни даде възможност да бъдем повече време с близките ни хора, които нямахме голяма възможност да виждаме. Това ни даде много положителна енергия за предстоящия тежък график."
През 2019-а сестрите обявиха, че повече няма да играят за България. Те бяха обидени от отношението на федерацията, но оттогава страните заровиха томахавката.
"Мисленето ни се промени относно това кое е по-важно за нас. Изводът беше, че кариерата е на първо място", признават в един клас Габи и Стефани.
Успешният тандем ще продължи своята подготовка във Франция. Следващите изпитания са два квалификационни турнира в Азия. Към момента българският тандем има достатъчно точки, за да намери място на Игрите в Токио.
"Мечтата ни е да бъдем окичени с олимпийски медали", сподели Стефани.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама