Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9761527 www.bgdnes.bg

Руснаци наливат пари в "Левски"

Руски консорциум най-вероятно ще налива пари в "Левски". Мощната фирма е същата, която чрез Благой Георгиев искаше да закупи "Вардар" (Скопие) преди година, научи "България Днес".

Сега бившият национал е направил връзката между клуба и спонсорите. Именно това е големият инвеститор, за който собственикът на "Левски" Наско Сираков призна в навечерието на Великден.
"В момента съм в заключителни разговори с мощен чужд инвеститор, който е готов да вложи колкото е необходимо за направата на нов стадион, за изграждането на силен отбор и ДЮШ и погасяване на дълговете - обяви "синият" бос с обръщение към феновете. - В много кратък срок след празниците ще запозная всички вас с всички условия, които съм поставил, както и гаранциите за бъдещото на любимия ни "Левски". Разбира се, ще искам вашето съгласие, одобрение и подкрепа, за да сложа подписа си на финализиран договор. "Левски" не е мой, а е наш!"
Според някои информации от македонската преса консорциумът е от Чечня, но потвърждение за това все още няма. За участие на хора от републиката би спомогнал фактът, че Георгиев игра в местния "Терек" (Грозни). Там той бе любимец лично на Рамзан Кадиров, който го засипваше с дарове.


Кой точно е консорциумът, доведен от бившия национал на "Герена", трябва да се разбере в близките дни. Очаква се и реакцията на феновете след официалното му обявяване от страна на Сираков. Според нея ще се реши и дали ще бъде подписан контракт с инвеститорите, въпреки че "Левски" изпитва належаща нужда от средства.
През тази седмица по всяка вероятност ще бъде обявен и още един спонсорски договор. Според информации от "сините" среди вариантите за него са два - или отново става дума за руска компания, или е такава насочена към "Левски" от бившия собственик на клуба Спас Русев.
Още с постъпването на първите пари в касата ще започнат належащите плащания на "Герена". Футболистите, треньорите и служителите не са взимали пари от началото на годината, има и дългове към бивши играчи, както и към клубове.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама