Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9762229 www.bgdnes.bg

Динката в бащиното село на агне

Кой къде чукаше яйцата

Братя Аргирови в Копривщица, Тончо и Ненчо правят рождени дни

Актьорът Деян Донков събра всичките си роднини в бащиното село Стакевци на печено агне и козунаци. Самият той участва във всички приготовления за празника - пърли прасенцето в жаравата, боядисва и яйца заедно с любимата си Радина Кърджилов. Тя пък разходи бебето Йоан и по-големия им син до църквата. "Рядко идвам в селото на баща ми Донко Николов.

Повече съм раснал в селото на майка ми Пролазница при баба Янка и дядо Петко. Баща ми Донко Николов и майка ми се разведоха, когато сестра ми Нина беше в първи клас, а аз на две. Родителите ни се виждаха от дъжд на вятър и това много ми повлия. Но бях в последния дъх на баща ми до него, молех се до последно да не го боли много", спомня си за загубата на баща си Динката. И днес той рядко си идва в къщите на родителите си поради професионални ангажименти, но все по-често си мисли за родствениците. "Обичам да си спомням разни неща, моменти от детството ми", казва Донков. Младата му жена Радина пък показа бебето на роднините на Деян, което е страшно послушно и няма против да бъде кърмено където и да е. "Няма по-щастлива жена от мен", признава Кърджилова.

Реклама

"И ние изкарахме прекрасен Великден - бяхме в Копривщица на възстановката по повод 145 години от Априлското въстание", сподели Благовест Аргиров.

Двамата братя са предци на Тодор Каблешков и Марин Дринов. "Дори Райна Каблешкова като написала книга за рода, посвети на нас място със снимка. Вуйчо ни проф. Каспаров пък е кръстник на Марин Дринов и на него сме потомци", сподели другият от близнаците - Светослав.

Личен празник на Свето Възкресение отпразнуваха и актьорите Тончо Токмакчиев и Ненчо Илчев. Тончо получи подарък второ куче, а Ненчо игра с колегите и Аня Пенчева постановката "Актрисата" в театъра в Шумен.

Колегата им Фахрадин Фахрадинов пък си направи купон с роднините във Варна и написа в нета: "Пържени гости на маса във вилата над Галата". Въпреки че не изповядва християнската вяра, Фахрадин отпразнува Великден с боядисани яйца и козунаци.

Поп певецът Дичо Христов също бе край морето на Синеморец, където събра на пикник роднини и приятели. "Сред природата е най-добре, възкръсваш за щастие", споделя Дичо.

Колегата му Миро пък използва почивните дни, за да промени отново външния си вид - изруси се до сребристобяло и записа нова песен. "И днес ще тренирам, в залата съм всеки ден", сподели певецът, който от две години насам е в перфектна физическа и психическа форма.

Реклама
Реклама
Реклама