Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9764107 www.bgdnes.bg

Семейство Глейзър категорични: "Манчестър Юнайтед" не се продава!

 

"Манчестър Юнайтед" няма да бъде продаван. В това са категорични собствениците на клуба - семейство Глейзър. Те притежават отбора от 2005 година насам. Въпреки протестите на феновете, довели до отлагането на дербито с "Ливърпул", американската фамилия няма никакво намерение да се разделя с пакета от акции.

Според източници на вестник "Гардиън" настоящите собственици дори са направили амбициозен план, с който искат да увеличат стойността на "Манчестър Юнайтед". В момента клубът е оценяван на около 3 милиарда паунда. Желанието на американската фамилия е в следващите 3 години стойността да нарасне на 10 млрд. паунда.

Реклама

Стана ясно, че полицията в Манчестър е направила само един арест по време на протестите в неделя. Тогава над 10 хиляди привърженици на отбора се събраха пред стадион "Олт Трафорд" и на още няколко локации из града, за да протестират срещу американците. Акцията ескалира и част от събралите се запалянковци дори преодоляха охраната и нахлуха на терена.

Двама полицаи са ранени, като единият се нуждае от лечение, след като е бил ударен с бутилка и е получил порезна рана по лицето.

"Ще продължим диалога с феновете, но сме против действията, които видяхме. Категорично осъждаме протестите на привържениците, които нахлуха на стадиона. Ще се свържем с полицията и ще се опитаме да идентифицираме участниците в инцидента", се казва още в изявление на клуба.

Феновете поставиха ултиматум на ръководството да получат отговор до петък. Все още не се знае кога ще бъде изиграно отложеното дерби срещу "Ливърпул".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама