Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9766837 www.bgdnes.bg

"Лудогорец" купонясва с "Бяла роза" (ВИДЕО)

Кръшни хора се вият след 10-ата поредна титла, Пацо Тигъра, Терзиев и Елвис най-дейни

Шампионско хоро се изви, часове след като "Лудогорец" и на теория спечели десетата си поредна титла във футболното първенство. Разградчани удариха у дома "Берое" с 3:1 и подпечатаха рекордния трофей. До този момент ЦСКА държеше върховото постижение с 9 поредни титли.

Реклама

Старши треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускак даде команда "свободно" за своите герои и те получиха право да се веселят до сутринта след триумфа. Празненствата започнаха още на стадион "Хювефарма Арена", където 3000 фенове на домакините пощуряха от радост. След това играчите дадоха начало на партито в съблекалнята, където до дупка звучеше дуетът на Софи Маринова и Константин - "Проблем".

Същинската част от купона се състоя в популярен бар в Разград, където присъства целия щаб, играчите и техните половинки. Популярното хоро "Бяла роза", изпълнявано от Славка Калчева, се превърна в атракцията на вечерта. Най-дейни на него се оказаха вратарят Пламен Илиев, защитникът Георги Терзиев и треньорът на вратарите Здравко Здравков. Част от чужденците в състава също опитаха да научат стъпките на българското право хоро. Особено добре с тази задача се справи нидерландското крило Елвис Ману.

Халфът Абел Анисе стоеше на стола на бара и гледаше кръшните народни танци отблизо, но не посмя да се включи в тях. В ролята на оператор влезе българският национал Кирил Десподов, който засне с телефона си купонджийските кадри. Любопитното е, че по същото време на огромна плазма вървеше полуфиналът в Шампионската лига между "Манчестър Сити" и ПСЖ, спечелен от домакините с 2:0.

Очаква се втората част от празненствата по случай десетата титла да продължат още тази събота. Тогава "Лудогорец" отново е домакин на своя стадион и посреща "Локомотив" (Пд). Като част от изненадите ръководството на клуба е предвидило концерт на попфолк стихията Галена.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама