Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9770054 www.bgdnes.bg

Зидан пред напускане на "Реал"

Зинедин Зидан може да не е треньор на "Реал" (Мадрид) през следващия сезон. Това прогнозира близкото до клуба издание "Ас" след безславното отпадане от "Челси" на полуфиналите в Шампионската лига. Кралският клуб загуби с 0:2 реванша в Лондон и с общ резултат 1:3 напуска турнира. Самият Зизу засили спекулациите с многозначителен отговор на въпроса дали с него на пейката "Реал" ще се бори за трофея в Шампионската лига през следващия сезон. "Сигурен съм, че отборът пак ще се опита да спечели турнира, но сега не мисля за това, а за първенството", каза французинът, пропускайки да спомене себе си в изречението. Зидан вече напусна веднъж треньорския пост в "Реал" през 2018 г., и то след спечелването на купата в Шампионската лига. Тогава той каза, че вече нямало как да мотивира футболистите. 

"Опитахме се да водим битка, но те заслужиха класирането си за финала - призна Зизу след отпадането от "Челси". - Горд съм с момчетата, стигнаха много далеч, все пак оставаше още една крачка до финала. Ние нямахме чисти положения, докато "Челси" създаде няколко - това е футболът. Сега ще си починем и ще започнем да мислим за Ла Лига. Разбира се, че сме недоволни. Когато загубиш полуфинал, няма как да си доволен."

Същевременно феновете на "Реал" са бесни на звездата Еден Азар, който бе в отлично настроение въпреки отпадането от "Челси". Белгиецът е бивш играч на лондонския клуб и ухилен до уши след мача разменяше шеги и закачки със своите екссъотборници. "Той се изплю върху "Реал", коментират фенове на кралския клуб. Еден Азар премина от "Челси" в Мадрид през 2019 г. срещу 100 млн. евро, но до този момент тотално разочарова в редките моменти, когато не е контузен. Срещу "Челси" той започна като титуляр, но бе сменен малко преди края.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама