Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9780756 www.bgdnes.bg

250 бона брои "Левски" на Хубчев

"Левски" е изчистил 250 000 лева от дълга си към бившия треньор Петър Хубчев и екипа му. Това е станало още през зимата, научи "България Днес".

В края на миналата година в касата на "Герена" влязоха пари от два спонсорски договора и продажбата на Станислав Иванов и Паулиньо. Така в началото на 2021-ва "сините" са изплатили част от задълженията към Хубчев и помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян. Превели са им четвърт милион. Остават още около 1 млн. лева. Това са възнагражденията на треньора и щаба му за оставащата близо 1,5 г. до края на договора им. Контрактът бе до 30 юни 2021-ва.

Реклама

Плащането на 250 000 лева е било условието, за да започнат преговори между двете страни. Целта е да се подпише споразумение със специалиста за разсрочено плащане на задължението към него и екипа му. Според хора от клуба разговорите вървят добре и ще има договорка. Така ще отпадне още един от проблемите около професионалния лиценз на "Левски".

Капитанът на "сините" Николай Михайлов се завърна на вратата след 143 дни. Стражът бе с основна заслуга за победата над "Ботев" (Пд) с 1:0. Той се отчете с осем спасявания на удари на "жълто-черните". Някои от тях бяха след шутове от близко разстояние.

"Най-радостното за мен е, когато запазим суха мрежа - аз и защитата - обяви Михайлов. - Борим се до последно за нашите фенове, за "Левски" и за емблемата, защото са доста тежки времена за клуба и като цяло за българския футбол. За мен е радостно, че играх. Имам нужда от игрови минути и да вляза в ритъм. За нас всеки мач е важен, защото играем за феновете. Всички се борим за името на "Левски". Всички ние, които сме тук и останахме, ще дадем всичко за отбора. Видя се, че хората, които обичат "Левски", останаха. Наемниците си тръгнаха. Ние останахме. Ние знаем какво означава "Левски". Мястото, в което се намира отборът, не е за такъв голям клуб. Надявам се от лятото да има спонсори и сигурност. Както и политика за бъдещето на клуба."

На "Герена" текат заключителни преговори с нов спонсор. Подробности за него се очакват в скоро време. В четвъртък преди двубоя с "Черно море" ще има заседание на УС, на което ще се разискват важни въпроси относно близкото и по-далечното бъдеще на клуба. Мажоритарният акционер Наско Сираков ще събере останалите шефове на "Герена" по обяд. След това се очаква най-сетне да има и информация относно ситуацията в отбора.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама