Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9788817 www.bgdnes.bg

Оле Солскяер спасява българина Манчестър

Мениджърът лично прати писмо до свищовлията

Любовта към футболния клуб ме крепи към живота, ще нося името му до края си, отговори трогнатият фен


Историята на българина Манчестър Юнайтед Здравков Левиджов трогна мениджъра на едноименния британски колос Оле Гунар Солскяер. Запалянкото призна в тъжна изповед пред "България Днес", че е пред самоубийство. В продължение на две години Марин, както е рожденото име на колоритния свищовлия, не може да намери работа.

Реклама

Депресията се засилва покрай коронавирус изолацията и смъртта на неговата майка.
Чрез медиите Солскяер научава за ситуацията с Манчестър Здравков Левиджов. С помощта на служители от клуба норвежецът написа и изпрати лично писмо до българина.

"Скъпи Манчестър Здравков. С тъга научихме, че преминавате през тежки моменти Искахме да се свържем с вас, за да споделим нашите благопожелания - пише Солскяер. - Чухме, че сте голям фен на "Манчестър Юнайтед", и се надяваме, че се наслаждавате на сезона, който имаме до момента. Страхотно е отново да можем да играем футбол. Въпреки че не е същото без публика, усещаме подкрепата на привържениците, които гледат от своите домове. Можем да си представим колко е трудно за вас и вашето семейство. Надяваме се, че няколко сантиментални думи ще ви окуражат, за да останете силни в тези предизвикателни дни. С най-добри пожелания. Пазете се!"

Освен Солскяер на писмото се е подписала и треньорката на женския тим на "Юнайтед" Кейси Стони.
"Искам да благодаря на Оле Гунар - сподели пред "България Днес" Манчестър Здравков Левиджов. - Любовта към Юнайтед ме крепи към живота. Смених си името и ще го нося до края на живота."
Запалянко номер 1 на английския колос вече е на морето. Негов приятел помогна да започне работа край Китен. След статията в "България Днес" за състоянието на Марин още добри хора се свързаха с фена, за да го наемат.


"Обади се един човек след публикацията в "България Днес" - призна свищовлията - Предложи ми да работя на строителен обект в близост до София. Щях да приема, но вече се бях съгласил да замина за морето. Тук се грижа за поддръжката на плажа. Сега го подготвям за сезона. Чистя клони и други боклуци."


Манчестър Здравков Левиджов все още не е намерил възможност да гледа мачовете на любимия клуб, но стиска палци на тима. "Червените дяволи" са на второ място в класирането на Висшата лига и имат теоретични шансове за титлата. Тимът се класира и за финала на Лига Европа, където ще спори за трофея с "Виляреал" на 26 май.
"Надявам се да нямат неприятности и да не ги накажат допълнително за включването в Суперлигата", пожела Манчестър Здравков Левиджов.
От УЕФА вече обявиха, че ще глобят тима с 5% от приходите, които ще съберат от участието в европейските клубни турнири. Сред феновете все още има сериозно напрежение срещу собствениците от фамилия Глейзър. Очаква се нов, по-голям протест, на 13 май.

Реклама
Реклама
Реклама