Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9798074 www.bgdnes.bg

"Реал" избира между Раул и Алегри

Ръководството на "Реал" (Мадрид) се двоуми между клубната легенда Раул и Масимилиано Алегри за наследник на напускащия треньор на отбора Зинедин Зидан, пише "Ас".

Зизу обави, че е уморен от огромното напрежение, което съпътства поста. Дори "Реал" да триумфира с титлата в Ла Лига, той няма да промени позицията си, казал самият той пред играчите. 48-годишният специалист ще си вземе известна почивка, но не е изключено и да застане начело на "Ювентус". "Бианконерите" правят много разочароващ сезон под ръководството на Андреа Пирло, а Зидан не крие, че би искал един ден да води отбора, в който стана световна звезда.

Реклама

Това е втори период на бившия халф като наставник на "белия балет". Между 2016 и 2018 година той изведе кралския клуб до три поредни титли в Шампионската лига, а освен това два пъти стана шампион на Испания.

Сега дилемата пред шефовете на мадридския гранд не е просто кой ще застане начело на тима, коментира още "Ас". Ако митичната "седмица" поеме отговорността, то това ще означава, че линията, начертана от Зидан, ще бъде продължена. Раул от години води дублиращия състав на "кралете" и работи по програмата, зададена от Зидан, за да подготви играчи за първия състав. Но Раул вече почти е стигнал до договорка да поеме от следващия сезон "Айнтрахт" (Франкфурт) според агента му Гинес Харвахал.

От друга страна, ако бъде привлечен бившият наставник на "Милан" и "Ювентус", това би означавало начало на съвсем нов проект, без да има гаранции за бърз успех.

Последното спрягано име за треньор на "Камп Ноу" е на Шави Ернандес според изданието "Ара". Първата среща между двете страни трябвало да се проведе още днес.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама