Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9798261 www.bgdnes.bg

Фланелка на ЦСКА спасява пострадало в катастрофа семейство

Тениската на Али Соу се разиграва на търг за събиране на помощи

Търг с фланелка на ЦСКА организират фенове на "червените" в помощ на семейство, пострадало в катастрофа, научи "България Днес". Фен клубът на армейците в Добрич пуска на благотворителен търг тениска, с която бившият футболист на ЦСКА Али Соу е играл в мач с Черно море.

Ужасяващият инцидент става в ранния следобед на 6 май, Гергьовден, на кръстовището между бул. "Русия" и ул. "Христо Ботев". Шофьор с "Ауди" преминава на червен сигнал на светофара и удря миниван "Фолксваген", в който пътува цяло семейство. С различни фрактури и травми от удара са майката и 9-годишната дъщеря. Жената се отървава с операция на подбедрица, а при каката установяват травма на главата и счупена ключица. Най-тежко е състоянието на 3-годишния Кристиян, въпреки че е бил в детско столче.

Реклама

Малкият Крис умира след седмица борба за живот заради тежка черепно-мозъчна травма. След смъртта му добричлии излизат на протест на мястото на инцидента, за да напомнят на водачите да са по-внимателни. Шофьорът, връхлетял върху колата на семейството, прекарва 24 часа зад решетките и е освободен.

Чичото на децата Иван Иванов е от първите, които пристигат на местопроизшествието. "Следователите ми обясниха, че кола е минала със 100 км/ч на червен светофар и ги е блъснала", разказа шокираният роднина. Той признава, че на близките му им предстои дълго възстановяване, свързано с непосилни разходи. Затова приятели и роднини се обединяват в каузата за набиране на средства, а "червените" фенове също проявяват съпричастност към съдбата на семейството.

Те пускат търга във фейсбук и уточняват, че за фланелката ще се наддава под снимката й. Започват да валят оферти, като последната засега е за 1000 лева. Тя е предложена от Дилян Господинов - областен координатор на партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" в града. Той заявява, че ако офертата му бъде надмината, сумата ще остане дарение. Срокът за наддаване е до тази вечер. Ако някой желае да помогне, може да го направи, като преведе пари по сметката:

Красимира Атанасова Иванова

IBAN: BG94FINV91501015152031

BIC: FINVBGSF

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама