Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9800744 www.bgdnes.bg

Луис Суарес си отмъсти на Куман

Името Луис Алберто Суарес Диас ще остане отпечатано с главни букви в паметта на треньора на "Барселона" Роналд Куман. Именно изгоненият от него уругвайски нападател подписа уволнението му.

"Атлетико" (Мадрид) направи изключително важна крачка в преследването си на титлата и взе трудна победа като домакин с 2:1 над "Осасуна". Головете за мадридчани бяха дело на Ренан Лоди (82) и Луис Суарес (88), за да завършат обрата след попадението на Анте Будимир (75), който откри за гостите.

Реклама

"Барселона" се прости и с последната надежда за титлата в Ла Лига, след като записа домакинско поражение с 1:2 от "Селта" и кръг преди края се отдалечи на 7 точки от челото. Но "червено-сините" може да изпуснат и третото място, тъй като "Севиля" е на две точки зад тях кръг преди края.

"Реал" (Мадрид) остана в борбата след трудна победа с 1:0 над "Атлетик" (Билбао) с гол на Начо Фернандес в 68-а минута. Преднината на "дюшекчиите" е две точки.

"Луис Суарес е изключителен голмайстор - радостен е наставникът на "Атлетико" Диего Симеоне. - Той дойде, за да докаже какво умее и не спира да го прави от първия ден. Дори когато не успява да се разпише, върши много работа за отбора. Никой не е по-добър от него в това да решава изхода на мачовете."

В деня след мача испанското издание "РАК-1" пресметна вероятността президентът на "Барса" Жоан Лапорта да освободи Куман на 99%. Нидерландецът има договор за още един сезон, но решението за уволнението му е било взето още преди седмици. Лапорта го е пазел в тайна, за да не дестабилизира отбора.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама