Реклама
https://www.bgdnes.bg/neveroyatni-istorii/article/9817236 www.bgdnes.bg

Красавицата и Звяра се срещат на Огоста

Приказката за Красавицата и Звяра оживява, само че в риболовен вариант. Изумителната история се случва край бреговете на река Огоста тези дни, научи "България Днес".

Хубавица с въдица в ръка успява да улови истински звяр. Срещата е паметна. Но вместо да го убие, тя подарява живота и свободата му. Става въпрос за гигантска щука, която напада примамката на чаровната рибарка.

Реклама

Кадри от улова публикува самата майсторка Еви Георгиева във фейсбук групата "Щукарски риболов". Звярът е дълъг точно 99 сантиметра, а теглото му заковава кантара на 7,550 кг. Това е една от най-големите щуки, които са уловени по нашите водоеми от старта на сезона, който започна в началото на този месец.

Еви е от град Монтана и обожава излетите сред природата. Самата тя издава тайната на това как е уловила чудовището. Замята на спининг, като е използвала за примамка блесна тип клатушка.

Река Огоста се слави с добрата си популация от щуки. Хищните риби обичат бавните и дълбоки вирове и се спотайват в крайбрежната растителност. Любимите им укрития са потопените дървета и надвесените във водата клони. Щуката издебва плячката си, прикрита в сенките, и атакува от засада. Развива до 35 километра в час под вода, което не оставя почти никакъв шанс на жертвата.

Любопитното е, че тези хищници нападат риби с размери почти колкото тях самите. Това само по себе си говори за свирепия им нрав. Често в менюто им влизат жаби, водни плъхове и дори дребни птички. Зъбите на щуката са големи и остри като бръснач. Веднъж попаднала в устата им, плячката просто няма никакъв шанс.

Звярът и много други подобни на него плуват в дебрите на река Огоста. А на Красавицата пожелаваме още подобни трофеи и подобрени рекорди!

Реклама
Реклама
Реклама