Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9860599 www.bgdnes.bg

Бунт срещу Льов в бундестима

Раздор е настъпил в националния футболен отбор на Германия след равенството 1:1 срещу състава на Дания, въпреки че това бе само проверка преди старта на европейското първенство. Защитниците са "скочили" срещу селекционера Йоахим Льов, тъй като са недоволни от изпробваната от него схема с трима бранители, пише "Билд".
След 15 години начело на Бундестима 61-годишният специалист се сблъсква със сериозен проблем преди европейското първенство, който вероятно не е имал преди това.
Според авторитетното издание германските национали не са особено ентусиазирани от тактиката, която треньорът възнамерява да използва на финалите. Това важи особено за системата на игра, която е планирана от Льов. Той възнамерява да използва 3-5-2, но играчите не са много доволни от това. Срещу датчаните Бундестимът изпитваше сериозни затруднения в отбрана и на няколко пъти се пропука. Още преди двубоя бе ясно, че Льов иска в проверките да изпробва как ще се справят отборът в тази схема, разчитайки на насищане на средата на терена и по-голяма атакуваща мощ.
Най-гласовити са играчите на "Байерн". Те са свикнали да играят в схема с четирима в защита, но и повечето други техни колеги са убедени, че биха играли много по-спокойно с четирима играчи отзад.
Льов е изправен пред голяма съпротива в отбора и ще видим дали опитен специалист като него ще се вслуша в играчите си.
На този фон дойдоха добрите новини, че защитниците на "Борусия" (Дортмунд) Матс Хумелс и този на "Лайпциг" Лукас Клостерман се присъединиха към тренировките след леки контузии.
Германия е един от домакините на Европейското първенство, а Бундестимът ще играе мачовете си от груповата фаза на "Алианц Арена" в Мюнхен, където се очаква публика от около 15 500 зрители.
Групата е много трудна за тях, защото са в компания с настоящия световен шампион Франция, настоящия европейски шампион Португалия и Унгария.
Германия започва участието си на европейското първенство на 15 юни с дуел срещу Франция, четири дни по-късно играе срещу Португалия и завършва групата с мач на 23 юни срещу Унгария.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама