Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9870924 www.bgdnes.bg

90 млн. евро искат за Мартинес

Аржентинската звезда на "Интер" Лаутаро Мартинес ще е сред най-обсъжданите имена и това лято. Заради финансовата криза "нерадзурите" са готови да го продат. Италианският клуб закова цена от 90 млн. евро на нападателя.

От почти година желание да подпише с Мартинес има "Барселона". Самият футболист също се надява да премине при каталунците. Проблем пред трансфера се явява фактът, че и испанският гранд изпитва сериозни финансови затруднения.

Реклама

Появи се и нов кандидат за подписа на аржентинеца. Това е шампионът на Испания "Атлетико" (Мадрид). Диего Симеоне иска да засили атаката на тима с привличането на един от най-добрите нападатели в света в момента.

Докато очаква развитие около бъдещето му, Мартинес е зает с националния отбор. Той бе титуляр за Аржентина при драматичното 2:2 с Колумбия в квалификациите за Мондиал 2022. Лионел Меси и компания не успяха да победят, въпреки че направиха перфектен старт с два гола в първите 8 минути на Кристиан Ромеро и Леандро Паредес. Домакините намалиха малко след почивката с попадение от дузпа на Луис Муриел, а в добавеното време Мигел Борха направи 2:2.

Аржентина остана без загуба след шестия кръг. "Гаучосите" заемат второ място в класирането с 12 точки, но вече на шест зад водача Бразилия. "Селесао" е с пълен актив - шест от шест, след победа с 2:0 над Парагвай

Вратарят на Аржентина Емилиано Мартинес стресна съотборниците. Той припадна и беше заменен принудително в 40-ата минута след тежък сблъсък с противников състезател.

"Добре съм. Получих силен удар. Медицинският екип си свърши работата. Исках да ме изнесат с носилка, защото загубих съзнание", заяви Мартинес.

Реклама
Реклама
Реклама