Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9871909 www.bgdnes.bg

Предложение за брак в операционната зала

Любов по време на пандемия 

Мозъчният хирург Стефан, който е консултант на "Откраднат живот", поиска ръката на медицинската сестра Таня 

Предложение за брак в операционната зала на "Пирогов".

Мозъчният хирург д-р Стефан Овнарски поиска ръката на любимата си - медицинската сестра Таня Цветанова, сред скалпели и апаратура. Двамата са от няколко години заедно, но едва сега Овнарски пристъпва към решителната крачка. Дамата в бяло не се колебае дълго и казва заветното "да". С балони и много цветно настроение двамата отпразнуват щастието си в института за спешна помощ в столицата.

Реклама

Д-р Овнарски не само е посветил професионалния си живот на неврохирургията и лечението на деца, но и е бил консултант на единствения медицински сериал у нас - "Откраднат живот". Ернестина Шинова, Диана Димитрова и Велислав Павлов са само част от актьорите, които се доверяват на професионалните му съвети, за да изглеждат като истински доктори пред камерата.

Таня Цветанова, която е старша медицинска сестра в операционната на Клиниката по неврохирургия, и докторът се запознават в "Пирогов", а пет години по-късно една операция ще остане по-специална в спомените им.

"Между хирургичните инструменти, които е подготвила, тя открива пръстен и обещание, че и в най-трудните моменти пак ще бъдат заедно. За нас "Пирогов" е дом, в който прекарваме стотици безсънни нощи. За нас "Пирогов" е семейство, което остава в сърцата ни, накъдето и да поемем. За нас "Пирогов" е любов от първия миг, която бележи професионалния ни път, а често и целия ни живот", коментираха прочувствено от лечебното заведение.

"Медицината не е само професия, а и призвание за хора с голямо сърце и душа! Наложи се да се изправим пред много трудности, да претърпим много провали и загуби, но го направихме по един или друг начин. Заживяхме по начин, по който никой от нас не е очаквал, но заживяхме. За жалост всичко, което ни се е случило, няма как да го върнем или поправим, но и не трябва да го забравяме, защото поуките и уроците, които ни научи животът за една година, няма училище или ВУЗ, който да ни ги предаде за цял живот.", казва за работата в пандемията д-р Овнарски, който вече планира сватба и меден месец с прекрасната си бъдеща съпруга.

Желаем им да са живи и здрави и много да се обичат!

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама