Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9874985 www.bgdnes.bg

Кубрат и Tервел влизат в затвора

Братята подкрепят боксов турнир зад решетките

Пандизчии се млатят с ръкавиците на Пулеви

Кубрат и Тервел Пулеви влязоха в Централния софийски затвор, където подкрепиха боксов турнир. Братята дори дариха свои ръкавици, пособия и друга екипировка, нужна за провеждане на мачовете.

Тервел Пулев съобщи, че поканата е дошла от Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и те приели да подкрепят 9-ия турнир по бокс между лишени от свобода от пандизите в България.

Реклама

Началото бе от 14 часа, а мероприятието тръгна под мотото "Не на наркотиците и агресията!".

"С предстоящата инициатива се предоставя възможност на лишените от свобода да участват в кампания за насърчаване на спортните дейности. Което създава условия за физическото и психическото им здраве и ограничава отрицателните последици от въздействието на средата", написа в профила си във Фейсбук Тервел Пулев.

Кубрат и Тервел Пулеви редовно участват в обществени и социални каузи. Стана ясно и, че на 9 юли, в последния ден от предизборната кампания за парламентарни избори, те ще основат партията си "Велика България".

"На 9 юли в хотел "Маринела" в голямата зала, който иска, може да заповяда и да подкрепи този проект. Млади хора, интелигентни хора, които искат и имат желание, които обичат България. Политиците като че ли са загубили любовта към народа си, връзката с народа си. Кой ще се погрижи за народа? Това изобщо политика ли е? Казват той е боксьор, с политика ли да се занимава, ами това ли е политиката? Хора да мизерстват и да гладуват, пенсионерите да са с 300 лева пенсия и това да е вдигната 50 лева популистки, а пък други да празнуват първия и втория си милиард по високите върхове на политиката, и то преди 7-8 години. Имам чувството, че някои от тях си мислят, че ще живеят по 2-3 хиляди години и са богопомазани", каза преди дни пред БНР боксьорът.

През ноември 2019-а Кобрата вече се би с бивш пандизчия. Това стана във Фресно (Калифорния), където Пулев излезе на ринга за своя 29-и мач при професионалистите. Опонент му беше американецът Райдъл Букър. Към онзи момент Букър бе на 38 години, а при професионалистите активът му бе 26 победи (13 с нокаут) и 2 загуби. Интересна част от биографията му са 12-те години, прекарани в затвора. Първата му загуба е от 2004-та, а след нея американецът е вкаран зад решетките за притежание с намерение за разпространение на 1 кг кокаин. На 9 септември 2005 г. той получава ефективна присъда и зад решетките остава 11 години и 11 месеца - до 9 август 2017 г.

В мача между Пулев и Букър американецът почти бе пребит от бой, но не позволи да бъде нокаутиран и отстъпи по точки.

Реклама
Реклама
Реклама