Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9883148 www.bgdnes.bg

Катрин Тасева каза "Сбогом" на родната публика

"Сбогом" на българската публика каза грацията ни Катрин Тасева на провеждащото се във Варна европейско първенство по художествена гимнастика.

Катрин и Боряна Калейн не успяха да извоюват медали във финалите на отделните уреди. Родните грации дадоха всичко от себе си в съчетанията, в които взеха участие. Въпреки това натрупаната умора и грешки доведоха до липсата на отличия в последния ден от шампионата. Бубето остана шеста, докато Катрин е седма. Първа, втора и трета се наредиха Дина Аверина (28.850), Линой Ашрам (28.600) и Алина Харнаско (28.500).

Реклама

"Беше хубаво, беше много хубаво за последно да изляза пред родна публика - призна Катрин. - Най-емоционални за мен бяха финалите, просто много беше хубаво".

Последното състезание в кариерата на Тасева ще бъде олимпиадата в Токио. "Сега забравяме това, което се е случило тук - то вече е минало, продължаваме с нови сили. Следващата седмица продължаваме с подготовката за олимпиадата, остана много малко време. Имаме едно състезание в Москва, не съм сигурна дали ще участваме в Минск. Заминаваме по-рано за Токио, там ще имаме лагер и общо взето предстоят два тежки месеца", каза още Катрин Тасева.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама