Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9884049 www.bgdnes.bg

Дубай покани Хасан и Ибрахим

Близнаците с концерт в емирството за прослава на България

Престижна покана от Дубай получиха близнаците Хасан и Ибрахим.

На клавирните виртуози е предложено да се включат в културната програма на изложението ЕКСПО 2020 - Дубай, което заради пандемията ще се проведе тази и следващата година.

"Горди сме да съобщим, че приемаме поканата и синовете ми ще изнесат концерт. Това е голямо признание за тях, но най-важното е, че ще имат възможност да прославят България пред целия свят", сподели пред "България Днес" Денис Игнатов, баща на близнаците.

Реклама

ЕКСПО 2020 – Дубай, ще се проведе в периода от 1 октомври 2021 година до 31 март 2022 година. Това е най-мащабното международно изложение в света, водещо началото си от 1871 година в Кристалния дворец в Лондон. През 150-годишната история на изложението са показвани последните достижения на човешкия прогрес, насочени към бъдещето.

"Участието в културната програма на България в ЕКСПО 2020 е с некомерсиална цел и допринася за популяризирането на страната, давайки шанс на посетителите от цял свят да се докоснат до богатството на българското изкуство и култура. За да можем да оптимизираме програмата, ви молим да ни предоставите всички удобни за вас дати за участие в рамките на шестмесечния период на предпочитания от вас репертоар. Участието ви ще бъде широко популяризирано и отразено от медиите", се казва в отправената покана към Хасан и Ибрахим.

Игнатов посочи, че скоро ще станат ясни датите за гостуване на пианистите и кои произведения ще изпълнят.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама