Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9884148 www.bgdnes.bg

Мария Бакалова подкрепи "София прайд": Обичайте се, няма грешна и правилна любов!

Рут Колева пя по бикини, ДесиСлава представи чалгата

"Обичам ви! Не се страхувайте да бъдете себе си, да следвате сърцето си!"

С тези думи актрисата Мария Бакалова подкрепи тазгодишното издание на "София прайд". Звездата от "Борат 2" изпрати специално видео от САЩ, посветено на всички участници в шествието. Мария изразява разочарованието си, че не може да се прибере, за да присъства на събитието, и изразява любовта си към ЛГБТ общността у нас.

"Обичайте силно, обичайте по много. Това е смисълът на живота. Всички сме родени различни и цветни и в това е красотата на живота. Бъдете смели! Няма грешна и правилна любов. Колкото е по-цветна една картина, толкова е по-красива" - казва още Бакалова във видеопосланието си.

Реклама

На 12 юни се проведе поредното издание на "София прайд" у нас. Миналата година пандемията отложи шествието и то премина онлайн в целия свят. Тази година и дъждът не успя да спре хората да празнуват разнообразието в живота. Центърът на столицата бе изпълнен със знамената на дъгата - символът на ЛГБТ общността. На събитието присъстваха не само представители на това общество. Много хетеросексуални също го подкрепиха.

Въпреки че звездата на тазгодишните оскари Бакалова не успя да присъства, нейният колега и мениджър Юли Костов не пропусна прайда. Актьорът, който е част от хитова поредица на "Нетфликс", от известно време е в България. Той отскочи от родната Варна специално за шествието в София. На снимки от събитието Костов позира с певицата Мила Роберт.

Традиционно редица български музикални звезди се изявиха на сцената, за да приветстват събитието. Сензация направи Рут Колева. С колоритен сценичен костюм, под който прозираше бельото на певицата, тя предизвика фурор. Рут е сред най-върлите защитници на хомосексуалистите у нас и по света. Една от последните й песни е посветена именно на тях.

Чалгата също имаше своя представител. Фолкзвездата ДесиСлава с радост се включи в концерта. Пред вестника тя разкри мотивите си за това да приеме поканата.

"Тези хора могат да са само пример за любов. Трябва да спрем с предразсъдъците и дискриминацията на всички нива" - смята Деси.

Реклама

Мила Роберт, Михаела Филева, Вики Георгиева, Прея, ексцентричният творец Иво Димчев също бяха част от концерта.

Както и предишни години за деня на прайда бе обявено и контрашествие. То бе организирано от сдружение "РОД Интернешънъл". Според организаторите събитието е в защита на традиционното християнско семейство. Шествията преминаха без напрежение и инциденти, но под засилено полицейско присъствие. От СДВР съобщават, че само осем непълнолетни лица без документи за самоличност са били отведени и предадени на родителите си.

Мишо Шамара разбуни духовете

Най-голямата рап звезда от близкото минало Мишо Шамара разбуни дъховете в мрежата, след като заяви, че категорично подкрепя шествието на хомосексуалистите. Това предизвика вълна от недоволство сред почитателите му, които го упрекнаха, че не е прав и подобни прояви са ненужни.

"Подкрепям ЛГБТ парада и целите и посланията им. Нека всеки бъде щастлив в своята собствена кожа и себеусещане" - отсича Шамара.

Реклама
Реклама
Реклама