Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9886866 www.bgdnes.bg

Циципас загубил баба си преди финала

Стефанос Циципас е трябвало да преодолее голяма лична мъка, за да играе финала на Откритото първенство на Франция по тенис. Самият той разкри, че е научил за смъртта на баба си минути преди мача, в който отстъпи в пет сета на Новак Джокович вчера, съобщи Франс прес.

В публикация в инстаграм 22-годишният тенисист посвети първия си финал от Големия шлем на нея. "Пет минути преди да изляза на корта, разбрах, че моята многообичана баба е загубила битката за живота си. Тя беше мъдра жена, чиято вяра в живота и готовност да дава не може да се сравни с никое друго човешко същество, което някога съм срещал", пише Циципас за баба си по бащина линия.

Реклама

"Важно е да има повече хора като нея на този свят. Защото хора като нея те карат да оживееш. Те те карат да мечтаеш", допълни той.

Шампионът от балканския финал на "Ролан Гарос" Новак Джокович оцени силите на Циципас, особено когато разбра с какво е трябвало да се справи, за да бъде на корта. "Разбирам през какво минава Стефанос в момента, защото аз съм бил в подобна позиция. Това са мачовете, които те изграждат най-много. Сигурен съм, че ще се завърне и ще бъде още по-силен. Убеден съм, че ще спечели не една, а много титли от Големия шлем", коментира Джокович.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама