Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9888067 www.bgdnes.bg

БГ красавица отвлича британски милионер

Мима Иванова и съучастниците й за 9 години зад решетките

Фаталната любовница вербува военни да измъчват за пари баровеца с мачете

Българка, споделяща срещу заплащане леглото на британски мултимилионер, измисля брутален план, за да му вземе пари. В схемата участват двама бивши английски военни, които тя пуска в имението на баровеца, за да го измъчват с мачете.
Мима Петрова Иванова, Бенджамин Норман Стриджън и Карл Джон Бурман отиват за 9 години зад решетките, след като се признават за виновни за куп престъпления. Иванова замисля плана, в който двамата ветерани са преките извършители на грабежа и изнудването на богаташа. Британският таблоид "Сън" оприличава ролята на 28-годишната българка на тази на Джулия Робъртс в "Хубава жена" и коментира, че богаташът е бил "предаден" от "неговото момиче".
Историята се разиграва на 4 септември 2019 година. Дотогава красивата Мима, която макар да е българка, има доста екзотични черти, е ескорт на британски финансов магнат. 28-годишната днес жена се запознава с доста по-възрастния мъж още като тийнейджърка - през 2012-а. Името на богаташа се пази в тайна, но за него се знае, че в последните три десетилетия менажира около 70 компании, с годишен оборот от около 200 милиона английски лири. Баровецът не се скъпи за секс услугите на Мима, за които тя получавала по 8500 паунда на месец. По една или друга причина, в навечерието на криминалното деяние той намалява заплатата на дългокосата брюнетка на 5000 паунда месечно.
Ядосана, Мима Иванова замисля план да му изкопчи пари. Вкарва в него татуираните здравеняци Стриджън и Бурман, с които се запознава по-рано. Има данни, че двамата имат връзки с Hells Angels, което е най-големият мотоклуб в света, но според разследващи много от членовете му всъщност са събрани в синдикат на организираната престъпност. Англичаните приемат. В уречения ден Мима е със своя богаташ в имението му на испанския остров Майорка. В един момент го помолва да усили музиката, защото много й харесвала. Той го прави и влиза в тоалетната. Тогава тя отива до портата и пуска в имението двамата бивши военни. Те се шмугват вътре, като слагат маски, ръкавици и ботуши. Нахлуват в банята и откриват жертвата гол, седнал на тоалетната чиния. Откарват го в спалнята му, като размахват грамадни военни ножове. Показват на бизнесмена снимки на децата му и бившата му жена и го заплашват, че ще избият него и близките му, ако не им предаде всички пари, които има вкъщи. Казват му, че са бивши военни от британската армия и могат да му извадят гръбнака, сякаш е риба. Карат го да прехвърли по сметката на българката към 200 000 паунда. Единият маскиран му дава не особено атрактивен избор - ако богаташът сътрудничи, смъртта му щяла да е бърза, а в противен случай - бавна и болезнена. В крайна сметка пленникът превежда 115 000 паунда на Иванова, а нападателите си заминават с още 900, взети от сейфа в къщата. По-късно уплашеният възрастен мъж е приет със сърдечна недостатъчност, но усилията на лекарите дават резултат и го спасяват.
Не е ясно замесените в историята на какво са разчитали, за да се изплъзнат на правосъдието, но десетина дни след нападението са арестувани. Подведени са под отговорност в Палма де Майорка.
Държавният испански прокурор иска за обвиняемите по 14 години и половина затвор за грабеж, утежнен с насилие, изнудване и незаконно лишаване от свобода. Частният представител на британския милионер настоява за присъди от по 21 години пандиз, като освен за горните престъпление иска наказания и за раняване на клиента му и за преживените от него унижения.
В крайна сметка заради това, че признават вина в рамките на еднодневен процес, тримата получават по 9-годишни присъди. Допълнително трябва да платят и 150 000 британски паунда обезщетение. Макар да влизат зад решетките, им е наложена и забрана да доближават милионера на по-малко от половин километър за срок от 10 години.


    Двамата ветерани

Карл Бурман, който днес е на 33 години, опитва да избегне екстрадиция в Испания от Обединеното кралство, като заявява, че страда от посттравматичен стрес, получен след смъртта на бойните му другари при три мисии в Афганистан.
Роденият в Северозападна Англия Бенджамин Стриджън, който днес е на 38 години, е бивш инструктор от британската армия. Впоследствие станал инструктор по културизъм и собственик на фитнес клуб.



Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама