Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9888718 www.bgdnes.bg

Германия търси довечера първа победа над Франция от 7 години

Германия търси първа победа над Франция от седем години. За последно Маншафтът удари "петлите" на световното през 2014-а.

Статистиката е на страната на момчетата на Дидие Дешан. Французите имат 14 победи. Равенствата са 7, а победите за Германия - 10.

Реклама

Двата тима се срещаха за последно в Лигата на нациите. А "петлите" победиха с 2:1.

Тази вечер Франция и Германия се изправят един срещу друг в титаничен сблъсък, в повторение на полуфинала от предното европейско, спечелен с 2:0 от Гризман и компания.

Срещата е от 22,00 ч. на "Алианц Арена" в Мюнхен и ще бъде предавана пряко в ефира на Нова тв.

Франция има само един трофей от европейски финали, спечелен през вече далечната 1984 година. Бундестимът има на сметките си 3 купи - 1972 ,1980 и 1996 година. 

Тимът, воден от Йоаким Льов, е непобеден в първите си мачове на европейски първенства. Турнирът е последният, в който селекционерът на немците е начело тима. След края на финалите той ще напусне Бундестима.

Франция ще се опита да вдигне трофея от първенството, след като преди пет години - на домашното европейско, не успя. "Петлите" са сочени за фаворит за спечелването на форума. А в състава им се завърна и Карим Бензема, който е страшилище за всеки противник.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама