Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9897570 www.bgdnes.bg

Живко Миланов нежелан за треньор

Живко Миланов не е желан да остане като треньор, нито в евентуалния нов треньорски щаб в "Левски", разузна "България Днес" от свои източници на "Герена". Миланов започна лятната подготовка с тринадесет футболисти, но без ясен план за цялостното й провеждане. Освен него в щаба за момента са още помощникът му Тодор Симов, кондиционният треньор Петър Пеев и този на вратарите Георги Стоянов.

На стадион "Георги Аспарухов" вече стана ясно, че мажоритарният собственик Наско Сираков е отклонил на два пъти молба от страна на Миланов за среща. В момента и самият бивш футболист на "сините" не знае под каква форма работи като треньор на отбора. Самият той е имал предложения да започне като помощник в други отбори, но засега се надява да остане на "Герена".

Реклама

От друга страна, Сираков и Станимир Стоилов са постигнали принципно съгласие Мъри да поеме отбора. Очаква се потвърждение за гаранции за инвестиции в първия отбор и в детско-юношеската школа от страна на кандидата за акциите на ПФК "Левски" АД Джоузеф Диксън, за да даде Стоилов съгласие. Самият Мъри е недоволен от факта, че Живко Миланов не е направил план за подготовка и не е набелязал никакви футболисти за привличане на местата на напусналите клуба. Няма и нито една уредена контрола за подготвителния период, като не се знае и къде ще се провежда той, тъй като в касата няма пари за лагери и пътувания. Въпреки това Мъри е настоявал от началото на преговорите си програма да бъде изготвена, а това не е направено от страна на Миланов. На практика след края на отминалия шампионат отборът е разпуснат при пълна неяснота за най-близкото бъдеще.

Мартин Райнов се завърна на "Герена", нищо че вече може да се смята за свободен агент. Капитанът на "Левски" реши да поддържа физическа форма в базата на бившия си клуб. В същото положение, в търсене на пореден отбор, е и Валери Божинов. Самият нападател извади от джоба си 1000 лева, за да бъдат закупени за нуждите на тренировъчни процес елементарни неща като минерална вода, 

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама