Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9897597 www.bgdnes.bg

Бившият защитник на "Чарлтън" Радостин Кишишев: Англия печели Битката за Британия

"Англия има отбор, който може да стигне много далеч на Евро 2020, и мачът срещу Шотландия днес е само стъпка към голямата цел." Това заяви пред "България Днес" някогашният железен защитник на "Чарлтън" Радостин Кишишев, който познава отлично футбола на Острова. Двубоят, наричан Битката за Британия, е днес от 22,00 ч. на "Уембли" в Лондон и ще бъде предаван пряко по "Нова".

"Това е сблъсък на честта, една среща с особен заряд - казва Кишишев. - Но разликата в класите е в полза на англичаните и според мен те ще спечелят. Селекционерът Гарет Саутгейт има отличен отбор и огромен избор от качествени играчи. В момента най-ярко блестят Хари Кейн и Рахим Стърлинг, но конкуренцията в състава е много силна. Самият факт, че звезда от калибъра на Маркъс Рашфорд е резерва, говори достатъчно за изобилието от класа в тима на Англия."

Реклама

Наставникът на "трите лъва" Гарет Саутгейт получи добри новини от лекарския щаб на отбора. Защитникът Хари Магуайър вече е здрав и е на разположение за мача с Шотландия. Той пропусна двубоя срещу Хърватия заради контузия, която получи преди повече от месец с екипа на своя клубен отбор "Манчестър Юнайтед".

"Чувствам се добре - заяви Магуайър. - Тренирам с отбора, на разположение съм на селекционера и очаквам да играя. Всяка контузия е неприятна и особено травмите преди големи турнири. Искаше ми се да вляза в европейското с много мачове зад гърба ми и в перфектна форма. Направих няколко тренировки и чисто физически съм готов за игра. Сигурен съм, че в следващите няколко седмици или месеци ще усещам травмата. До момента не бях имал контузия в глезена, така че трябва да приема мнението на други футболисти и лекари. Всеобщото мнение е, че ще усещам някакви болки от време на време. Докато съм стабилен и болката е поносима, всичко ще бъде наред."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама