Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9898318 www.bgdnes.bg

Съвети при избора на мъжки сака advertorial icon

Един от основните акценти при избора на мъжко сако, на който трябва да се обърне по-специално внимание, е спецификата и фигурата на всеки отделен човек. Всеки мъж, който избира своето сако, съобразявайки се с фигурата и ръста си, драстично ще подобри изграждането на своята визия. Това ще доведе до постигането на много по-добър имидж в обществото, тъй като елегантното мъжко сако винаги се свързва с висок статут и форма на влияние.

Всеки мъж трябва да опознае спецификите на собствената си фигура, за да направи най-правилния избор на подходящо сако. Трите основни типа мъжка фигура, при които се забелязват доста трудности, що се отнася до избора на мъжки сака , се срещат при мъжете с висок ръст, нисък ръст и по-едро телосложение.

Разликите при отделните детайли на сакото спрямо различните типове фигура се изразяват предимно в броя на копчетата при сакото, самата кройка, както и някои други малки елементи при модела. Важно е да се отбележи, че повечето мъжки модни брандове за официални и елегантни облекла предлагат специални модели, изработени в специфична кройка, в зависимост от конкретната фигура на човек. Тази практика ще откриете и в колекцията от мъжки сака на един от лидерите на пазара сред елегантните мъжки облекла с над 25 години опит.

По-ниските мъже биха изглеждали много по-добре, ако сакото разполага с едно или две копчета в предната си част и малко по-къса дължина. Избягвайте по-голямата дължина при сакото, както и сака с три копчета отпред, тъй като визуално фигурата ви ще изглежда по-ниска. Разбира се, трябва да използвате силата на отделните детайли, за да придадете повече височина към фигурата, чисто визуално.

От друга страна мъжете с по-висок ръст би следвало да заложат на мъжките сака с три копчета, което ще придаде повече естетика към визията. Ръкавите на сакото може да се изберат една идея по-дълги, за да намалят прекомерната дължина на ръцете. Препоръчваме ви да избягвате прекалено вталените модели, тъй като това допълнително ще издължи силуета ви.

При мъжете с по-закръглена фигура препоръчваме специални кройки, които са изработени за подобен тип структура на тялото. Всички качествени мъжки модни брандове на пазара предлагат подобен тип модели. Те са изработени по-такъв начин, че сакото има повече свобода в предната си част, като по този начин няма да се образуват неприятни гънки, когато сакото се закопчее. В областта на раменете моделите са по-прибрани, а кройката е с увеличен размер в основата си. Отново препоръчваме избора на сако, съдържащо едно или две копчета.

Материи

Много важно е да разграничим класическите и спортно-елегантните сака, тъй като съществуват съществени разлики при избора на подходяща материя. При мъжките елегантни сака най-разпространената материя на пазара, а и класика в жанра, е естествената вълна. Предимствата на тази материя са много. Вълната, която се използва при изработката на елегантни сака е фино-пресована, което придава много мекота към материята, а освен това я превръща и в много по-тънка и фина. Освен това качествената естествена вълна позволява на тялото да диша свободно през самата материя, което е огромно предимство особено през пролетно-летния сезон.

При спортно-елегантните мъжки сака материите са доста по-разнообразни… лен, памук , вълна и много други. На пазара ще срещнете и много изкуствени материали, но ако имате възможност винаги ограничете своя избор до естествените материи като памук, лен, вълна, както и някои други. Лесно ще усетите основните предимства на този вид материи, докосвайки се до мъжките сака, изработени от тях.

Как да изберете цвета на сакото?

Цветът е друг много важен отличителен белег при мъжките сака, който не бива да пренебрегвате в никакъв случай. Едно от основните правила в модата, което е валидно в пълна сила и при мъжките сака, е правилото на сезоните. Това правило гласи, че топлите, светли и свежи цветове са подходящи през пролетно-летния сезон, а по-тъмните цветове и нюанси са за предпочитане през есенно-зимния сезон. Разбира се, цветът на сакото винаги трябва да се съобрази с другите компоненти от цялостната визия  - риза, панталон и обувки. Не изневерявайте на личните си предпочитания, защото това винаги ще бъде най-правилният избор. Модните тенденции се изменят сезон след сезон, затова се доверете най-вече на себе си.

 

 

Реклама
Реклама
Реклама