Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9898328 www.bgdnes.bg

Братът на патриарха доц. Димитър Димитров: Дядо Неофит е добре!

Малко да вдигне температура и го пазят много

"Дядо Неофит е добре. Чухме се в сряда следобед за кратко. Каза, че всичко е наред. Не сме се виждали и чували оттогава".
Това сподели пред "България Днес" братът на патриарх Неофит доц. Димитър Димитров. Най-близкият родственик на Негово Светейшество е свикнал при всяка болежка на духовния православен водач лекари и обкръжение да бдят над здравословното му състояние на 100%. "Малко да вдигне температура и го приемат в болница", допълни още диригентът на църковния хор в катедралния храм "Св. Александър Невски".
За стабилното състояние на дядо Неофит официално потвърдиха и от болницата, в която традиционно се лекува патриархът. "Негово Светейшество е в стабилно състояние, но и той, и неговите близки помолиха да бъде запазено неговото лично пространство", оповестиха от лечебното заведение.


По този начин бе опровергана информацията, че патриарх Неофит, който бе настанен в болницата в сряда, е в тежко състояние. Негово Светейшество бе приет в лечебното заведение и в средата на април, а здравословното му състояние не му позволи да се яви на клетвата на 45-ото Народно събрание.
За стабилното състояние на патриарха потвърди и Ловчанският митрополит Гавриил. "Неговото състояние не е тежко", заяви Негово високопреосвещенство. Гавриил обаче уточни, че данните му са от секретаря на Светия синод епископ Герасим.
Грижите за здравословното състояние на патриарха са особено засилени и при най-малко неразположение.
"Него го пазят. Аз не мога да отида до него. По телефона се чуваме от време на време. Той не обича да приказва много! Повече мълчи. Може би така е свикнал от Русе, като е бил там. И покрай Дядо Максим. Много не обичаше да приказва. Не е словоохотлив много. Може да се отпусне. Но за малко!", сподели по-рано братът на патриарха.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама