Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9901448 www.bgdnes.bg

Цялата публика се връща на корта

Добри новини зарадваха феновете на тениса. Ограниченията за присъствие на публика на мачовете от турнирите от Големия шлем постепенно отпадат.

"Уимбълдън" ще даде старт на премахването на намаления брой зрители. Надпреварата започва на 28 юни и ще продължи до 11 юли. Всички мачове от състезанието ще имат право на 50% от капацитета на съответните игрища. По време на финалите ще бъде разрешена 100% заетост. Това означава, че всички 15 000 места на централния корт ще бъдат достъпни за привържениците на играта.

Реклама

Организаторите на Откритото първенство на САЩ по тенис също ще отворят максималния капацитет от трибуните по време на целия турнир. Надпреварата в Ню Йорк ще се проведе от 30 август до 12 септември.

През миналата година US Open се състоя при закрити врати заради пандемията. Сега не само ще има зрители, но и ще липсва ограничение на броя присъстващи. Продажбата на билети ще стартира през юли.

US Open ще бъде първият турнир от Големия шлем тази година, който ще се проведе пред максимален брой публика през цялото време.

За последно надпревара от шлема се игра без ограничения за зрителите през януари 2020 година в Австралия.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама