Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9904741 www.bgdnes.bg

Седмицата на модата в Милано: Мъже в зелено, синьо, жълто

Изчистени линии и леки флуидни материи. Сака тип кимоно и широки бермуди. Тази тенденция се очерта в началото на седмицата на мъжката мода в Милано, пише АФП. Широко използвани са растителните тъкани, като лен и коноп в естествен цвят, в съчетание с бяло, минерално-зелено или дървесно.

След сивата зима и мрачния период на пандемията се налагат естествени цветове като прерийнозелено, океанско синьо, теракота, слънчево жълто или огненочервено, казва Федерика Трота Мюро, редактор на италианското модно списание Mia Le Journal.
Три от общо 47-те модни къщи, участващи в Седмицата на мъжката мода пролет/лято 2022 г., ще се представят пред публика. Другите излъчват късометражни филми или записи на дефилета на специалната платформа на Националната камара на италианската мода или по собствени канали.

Президентът на Националната камара на италианската мода Карло Капаса нарече решението на правителството да разреши присъствените шоута след 15 юни "важен сигнал за възстановяване". Голяма част от ограничителните мерки в Италия бяха премахнати благодарение на намаляването на случаите на зараза. Маските обаче остават задължителни на обществени места, социалното дистанциране също трябва да се спазва.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама