Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9907235 www.bgdnes.bg

Дони: Опитаха да взривят дома ми

Имал съм заплахи, включително и опит за атентат. Посипаха стълбището в дома ми с взривна смес. Вероятно неуки хора са го направили и не се стигна до взрив. Но е възможно да са искали само да ме сплашат.

Това разкри в ефира на БиТиВи певецът Дони. Неприятната сцена се разиграла след като изпълнителят обяви през 1996 г. идеята си за обществено движение „Не на страха“.

Реклама

„Тогава видях дечица на улицата, които се стреляха на игра и се наричаха с имената на тогавашните мутри. Дадох си сметка, че едно време ние си играехме на Ботев и Левски, а сега ми се видя повече от странно малчугани да си играят на мафиоти. Близките ми живееха в този страх и реших, че нещо трябва да се направи“, каза Дони.

След като събрал над 100 хиляди подписа в подкрепа на идеята си „Не на страха“, изпълнителят на „Уморени крила“ получавал множество заплахи по телефона. „Дори и предложение от същите тези хора, чиито имена използваха децата на улицата, да се видим. Отказах, няма какво да си кажем“, допълни певецът.

И до днешен Дони оставал най-добрият приятел на дългогодишната си дуетна половинка Момчил. Въпреки писмото на Дони, с което той слага край на музикалния тандем през 2000 година. „Има рани в мен, но съм убеден и до днес, че така е трябвало да се случи“, категоричен е Дони.

След разкритията на певеца за заплахи и раздели, в предаването „Търси се“ дойде ред и на любовта. Съпругата на Момчил Анна Колева го разплака в ефир, споделяйки за силната обич между тях.

„Аз бях в 11 клас, той в казармата. Аз на 17, а той на 19 години. И до днес сме заедно. Цели 35 години е любовта ни. Имало е моменти, в които не ми е било приятно, но аз разбирах момичетата, които бяха влюбени в него. Винаги е бил красив мъж със страхотен глас. Не ревнувах, а си казвах, че ако сме един за друг ще бъдем завинаги. Момчил е моят спътник в земния ми път с всички еуфория, красота, страст и тежки моменти, които преживяхме. Той е и учител и най-добрият баща за мен“, сподели Колева.

След емоционалната изповед и сълзите в очите на Момчил той даде и своята рецепта за щастлив и дългогодишен брак: „Много се разбираме и умеем да правим компромиси, за да може една връзка да оцелее. Имало е тежки моменти, в които буквално ме е теглила за врата“.

Реклама
Реклама
Реклама