Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9907454 www.bgdnes.bg

Кандидатът за собственик на "сините" Джоузеф Диксън: Чакаме юристите на "Левски" за сделката

Сагата с англичанина Джоузеф Диксън и влизането му в "Левски" продължава с пълна сила. Вчера кандидатът за собственик на "сините" се обърна към феновете с официално писмо чрез БТА. В него британецът недоволства от критиките по негов адрес, някои от които били доста комични. Диксън в момента е в САЩ и чака договора за влизането му в клуба от адвокатите на "Левски". Той потвърждава намерението си да инвестира над 240 млн. долара в "синия" клуб.

"За последния месец чух местни бизнесмени, политици, собственици на клубове, журналисти и бивши играчи да критикуват публично предложения от мен проект на "Левски" - пише Диксън. - Дълбоко оценявам и уважавам мнението и теориите им, въпреки че трябва да призная, че някои бяха доста комични, но все още очаквам някой от тях да предложи алтернативна опция или съществена финансова подкрепа за клуба или да излезе със стратегия, с която да извади клуба от ситуацията, в която е попаднал в последната малко повече от година. Предизвиквам тези хора, които твърдят, че са силно загрижени за бъдещето на клуба, но които са стояли и са гледали как той изпада във финансов колапс пред очите им, да предложат алтернативна стратегия на тази, която аз дадох."
Англичанинът обещава съвсем скоро да се върне в София и заедно с партньорите си да предостави плана си за "Левски". Диксън се надява сделката да се осъществи в най-кратки срокове.
"Докато чакам критиците да съберат "идеите" си и да дадат на феновете на "Левски" техните "решения", бих искал през тази седмица да ви представя нашия план за "Левски" с огромната надежда, че местната бюрокрация и дълбоко вкорененият вътрешен скептицизъм няма да блокира, а с това и да попречи тази сделка да бъде осъществена и клубът да получи надежда и солиден инвестиционен план, който заслужава и от който отчаяно се нуждае - пише Диксън. - Продължаваме да чакаме договора от адвокатите на "Левски", който с оглед на ограниченото време за подготовка на отбора очаквахме да получим и да разгледаме в САЩ в началото на миналата седмица, докато същевременно уреждаме другите по-комплексни и сложни компоненти на сделката. Искрено се надяваме, че това няма да доведе до допълнително отлагане на така нужната финансова инжекция за клуба. Очаквам да дойда отново в София много скоро, за да започнем този проект и да върнем този велик клуб на мястото, на което трябва и заслужава да бъде."


Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама