Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9912979 www.bgdnes.bg

Свети Георги в небето над Пловдив

Чудо или природен феномен 

Това е знамение да сме добри и да не вършим глупости, коментира отец Гелеменов 

Облак във формата на свети Георги се появи в небето над Пловдив!

Природният феномен беше забелязан от стотици хора в неделя, а социалните мрежи се нагорещиха с кадри на чудото в небесата. Облакът точно наподобява очертанията на воин, който се извисява гордо над коня си. Случайно или не, феноменът най-добре се виждаше над Джумая джамия в центъра на Града под тепетата.

Реклама

"Това е едно добро знамение, особено за пловдивчани. Подсказва им, че трябва да се обичат и да бъдат добри. Също така е и предупреждение да не вършат глупости, а вместо това да помагат на хората около себе си", коментира пред "България Днес" отец Георги Гелеменов.

Той призна, че не е изненадан от появата на свети Георги, като и друг път е ставал свидетел на силуета му в небето.

"Случва се доста често светии да се появяват под различна форма. Света Богородица също може да бъде видяна. В Испания е много популярен случаят с Дева Мария от Фатима, която се явява на овчарче", каза още духовникът. По негови думи всеки трябва да приема облака като знак към себе си и да не пренебрегва посланията му.

Свети великомъченик Георги Победоносец (275-281 г.- 23 април 303 г. по нов стил или 6 май 303 г. по стар стил) е един от най-тачените светци, мъченик за Христовата вяра. Той е почитан и от източните, и от западните християнски църкви, а също така и в исляма. По времето на император Диоклециан той е войник в Римската империя. Обезсмъртен в мита за свети Георги и ламята, той е покровител на България и още десетки държави. На иконите св. Георги Победоносец е изобразяван винаги на кон, а в краката му лежи убитият от него змей.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама