Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9914296 www.bgdnes.bg

Пускат алкохол на олимпиадата

Организаторите на олимпиадата в Токио планират да разрешат продажбата на алкохол на спортни обекти по време на игрите. Това съобщи генералният секретар на кабинета на министрите на Япония Кацунобу Като. Решението най-вероятно ще бъде взето до края на седмицата. За него настояват и производителите на алкохолни напитки, които са сред основните спонсори на олимпиадата. "Ръководителят на организационния комитет проучва дали да се разреши продажбата на алкохол на стадионите - каза Като. - Решението ще бъде взето след известно време."

Идеята среща доста критики сред местното население. Токио все още е сериозно засегнат от пандемията, като едва миналата седмица правителството смекчи някои от мерките. Разрешено бе пиенето на алкохол на хора в малки групи за кратки периоди от време, като целта е да се помогне на изпадналите във финансова криза барове, ресторанти и нощни заведения в японската столица.

Компромиси с броя на феновете по трибуните по време на олимпиадата засега не се предвиждат. Местните власти поставиха ограничение - до 50% от местата могат да бъдат запълнени, но зрителите не трябва да надвишават 10 000. Точно толкова ще има на откриването на 23 юли на Олимпийския стадион, който е с капацитет за 68 000 души. Организационният комитет ще организира лотария с билети поради въвеждане на ограничението за броя на зрителите.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама