Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9915052 www.bgdnes.bg

Баби станаха гимнастички

Пенсионерки с младежки дух в Русе 

Златните момичета се раздвижват след дългия престой вкъщи покрай пандемията 

Баби станаха гимнастички заради коронавируса!

Дами в третата възраст провеждат масови занимания в Русе, за да раздвижат телата си. Заради дългия престой в домовете си по време на пандемията бабите решават да си повдигнат духа и да се разтъпчат.

Реклама

Те грабват обръчи и започват да правят упражнения в центъра на града. Не ги спира дори и проливният дъжд, който се излива. Напук на едрите капки, златните момичета правят композиция, въртят обръчи и разперват ръце, като показват впечатляваща гъвкавост за годините си.

Спортните ентусиасти от пенсионерските клубове "Дунав", "Приста" и "Русчуклийки" представят специална програма, включваща танцова композиция, поема под надслов "Спортисти ветерани - Неостаряващи дами" и гвоздея на събирането - флашмоб с участието и на трите клуба. За доброто настроение на присъстващите се грижат от спортен клуб "Сексагинта приста" с председател Емилия Великова, както с изпълнението на Северняшка фолклорна група "Росен здравец" и мъжка фолклорна група "Северняци". Именно музикалният съпровод помага на бабите да добият още повече ентусиазъм в изпълнението на упражненията.

За да е пълна програмата, в края възрастните жени се хващат за ръце и изиграват дунавско хоро. И отчитат, че животът е много по-хубав, която няма локдаун и хората са принудени да стоят затворени по домовете си.

От местната власт се впечатлиха от борбеността на пенсионерите и ги поздравиха, като им пожелаха да съхранят младежкия си дух и ги призоваха да се ваксинират, за да запазят здравето си и това на близките си.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама