Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9916369 www.bgdnes.bg

Жълт код за опасно горещо време днес

Жълт код за опасно горещо време днес е обявен в 7 области на страната. 

Предупреждение за опасно високи температури, стойности от 35° до 38°, е в сила днес в областите Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана и Видин.

Ще бъде предимно слънчево, но в часовете около и след обяд, отново ще се развие купеста облачност, а на места в Източна България и планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен, северозападен вятър. 

Реклама

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб северозападен, след обяд изток-югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат от 26° до 29°. Температурата на морската вода е 21°-22°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде 25°, на 2000 метра – около 19°.

През следващите два дни температурите ще продължат да се повишават и в петък максималните ще бъдат между 34° и 39°, по Черноморието - от 30° до 32°.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама