Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9945086 www.bgdnes.bg

Азис обект на научни изследвания

Така се разбиват стереотипи, казва фолкпевецът

Амбициозна студентка защити магистратура с дипломна работа, анализираща трансформациите на певеца

Азис стана обект на научни изследвания. Студентка написа дипломна работа за... попфолк идола.

Реклама

26-годишната Ивана Захаренова успешно защитава темата "Трансформации в публичния образ на Азис" в столичен университет. И получава отлична оценка.

В цели 106 страници студентката развива надълго и нашироко анализ за поведението на краля на попфолка през годините. Младата дама се труди повече от 5 месеца над дипломната си работа. Ивана не избира случайно темата си за защитата. Двамата с Азис са свързани от години. Както казва Захаренова, са "нещо като семейни приятели".

"Идеята да пиша за Азис бе в главата ми от дълго време - разказва пред "България Днес" Захаренова. - Той е отличен пример за маркетинга. Познат е не само в България, но и по света. Отнесъл е куп хейт и злоба през годините. Критикуван е много. Говорих и с научния ми ръководител - проф. Любомир Стойков. Той помисли за кратко и сподели, че това е чудесна идея, въпреки че попфолк личности са тема табу за защити."

Певецът приема на драго сърце идеята, че Ивана ще пише за него. Дори й дава интервю. Нещо, което рядко прави.

"Азис се зарадва, когато му разкрих, че ще пиша за него. Прие ме в дома си и бе откровен до болка. Още не му съм показала работата си. Исках всичко да свърши. Да мине защитата. И скоро ще му я покажа", споделя още Захаренова.

Ивана усеща, че е написала нещо уникално, няколко седмици преди защитата. Когато отива да подаде дипломната си работа в университета, жената, приемаща документа, е в шок от заглавието й.

Реклама

"Каза ми: "Е, това ще е за четене", спомня си Захаренова.

Тя успява да предизвика фурор по време на защитата. Комисията я адмирира за личността, която си избира. И за перфектния анализ.

"На другите колеги им задаваха по един въпрос, свързан с дипломната им работа, а на мен зададоха пет-шест - обясни Захаренова. - Казаха ми, че съм поела голямо предизвикателство с тази тема. Максим Бехар бе специален гост. Той най-много ме разпитваше. Много се притеснявах как ще реагират хората на избора ми на работа. Как ще ме приемат. Оказа се, че всички бяха радушни към мен. Получих куп похвали. Не знам някой да е писал магистърска теза за попфолк звезда досега", казва още щастливата магистърка Ивана.

Кралят на попфолка:

Горд съм

Азис веднага се похвали, че е влязъл в защита на магистърска теза. Ромският славей е горд от своята приятелка Ивана.

"Едно момиче, което познавам от мъничка, защити дипломната си работа за степен магистър с оценка 6,00, но не това е целта на поста ми. Обърнете внимание на темата на дипломната й работа - "Трансформации в публичния образ на Азис"! Еми, хора, това ми се случва за първи път - някой да се осмели, да реши и да го направи. Бил съм тема на много публикации и дискусии, но на дипломна работа за магистратура съм за първи път. Ивана, обичам те! Благодаря ти от сърце и се гордея с теб, защото разбиваш стереотипи", пише гордият Азис.

Реклама
Реклама
Реклама