Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9953482 www.bgdnes.bg

31 години дирят крадец на фар

Разследващи поставят рекорд!

Цял преход не стига да открият автоджамбазин, прокуратурата прекратява случая


31 години! Толкова са необходими на прокуратурата да разследва... кражба на фар на "Лада". И в крайна сметка да прекрати случая, след като не открива злосторника.

Чутовната история споделя пред своите близки в социалните мрежи Иван Гуляшки. Преди броени дни столичанинът получава писмо от Софийската районна прокуратура, че апашът, посегнала на соцвозилото на неговия баща, така и не е открит. Така цялото време на прехода след комунизма не помогна да се разреши казусът, а е твърдо вероятно престъпникът вече да се е пенсионирал.
"Днес получих нагледно доказателство, че ПРОКУРАТУРАТА РАБОТИ. Понеже адресатът на писмото е баща ми, а него го няма от 10 години, бих предпочел представител на ведомството да го уведоми, че така и не е открит крадецът на фара на ладата му", описа случката Иван Гуляшки.
Кражбата датира от 27 юни 1990 г. в столичния квартал "Изток". Тогава Софийска районна прокуратура образува досъдебно производство по описа на Първо РПУ. 31 години по-късно - на 16 юни 2021-а, прокурор Десислава Димитрова прекратява наказателното производство.


Близки на Гуляшки разкриват, че и те са станали жертва на мудно правосъдие, което в крайна сметка приключва повече от безславно за ощетените.
"Нас ни обраха в "Младост" към 2000 г. Получихме нещо такова през 2016 г. и аз си изкарах акъла - беше с препоръчано писмо през пощата. Като видях плика с емблемите на Министерство на вътрешните работи, пребледнях! А после умрях от смях! Колкото и да е тъжно", разказва Теменужка Герова.
От същия столичен квартал е и следващата история. "На баща ми пък му бяха откраднали колата някъде 90-а година и след като уж я бяха обявили за издирване, 10 години по-късно му се обадиха вкъщи да плати глоба, защото колата направила катастрофа някъде в Южна България. Така и не успя да си я получи обратно", споделя Таня Владова.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама