Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9984570 www.bgdnes.bg

Певицата Софи Маринова: Циганите сме зад Слави!

Илиян Тупалката също подкрепят предложението на Трифонов да има министерство по ромските въпроси

"Напълно подкрепям идеята на Слави Трифонов да се създаде министерство по ромските въпроси."

Реклама

Това сподели пред "България Днес" Софи Маринова. Ромската перла е категорична, че е нужна помощ на малцинството у нас.

В началото на седмицата Слави Трифонов предложи проектокабинет. Лидерът на "Има такъв народ" ще създаде ново министерство - министър без портфейл по ромските въпроси. Начело на него Трифонов предложи доктор Антония Василева.

"С подобно ресорно ведомство ще може да се помага повече на ромите. Така те ще се научат на дисциплина, възпитание, да се учат, да работят и да си изкарват прехраната с честен труд. Досега никой не обръща внимание на ромите. Никой не иска да им помогне да се научат. Не бяха приети в обществото. Не им се дава шанс да работят и да си вадят прехраната с честен труд", споделя Софка.

Маринова се надява, че със създаването на министерство по ромските въпроси хората от малцинствата нямат да бъдат толкова дискриминирани.

"И ромите са хора, които искат да работят като нормални. Досега винаги бяха отхвърлени и дискриминирани. Те нямаха шанс. Не можеше да се доказват, че не са лоши, както всички ги мислят. Дано с това министерство се обърне повече внимание на ромите", каза още ромската перла.

Колегата на Софи - Илиян, също подкрепя идеята на Слави Трифонов за създаването на министерство по ромските въпроси. Тупалката е на мнение, че много роми са отритнати от обществото само заради произхода си.

"Адмирации за идеята на Слави Трифонов. У нас има много расизъм спрямо циганите, а не трябва. Щом светът е създал циганите, значи трябва да ги има. С идеята на господин Трифонов расизмът би се спрял. Всички сме равни на този свят. Нека това министерство да помогне за интеграция на ромите. Има много талантливи деца, а и не само, които заради произхода си нямат самочувствие. И не успяват да се реализират в живота, защото са роми. Не трябва да е така", добави още Тупалката.

Реклама
Реклама
Реклама