Михаил Йосифов & "Новините в джаза" с нов албум "Шипков мармалад"
 
                                                                                                    
                                                                                          
                                             
                                                                                               На 30 март, неделя, в Sofia Live Club, от 20,30 часа, Михаил Йосифов & Новините в джаза ще представят втория си албум "Шипков мармалад". В него има 11 авторски композиции - девет вокални и три инструментални идеи от музикантите на формацията.
"Процесът по създаването на новия албум премина по мед и мармалад. Мармалад, който забъркахме в село Шипково, където с Мишо Йосифов и "Новините в джаза" прекарахме цяла седмица в създаването на нова музика и нови спомени. Записите по албума също бяха съвсем в стилистиката на създаването му, а именно с много смях, добро настроение и спокойствие в студиото на Константин Кацарски", разказва Велека Цанкова, един от красивите гласове на групата и автор на някои от песните в новия албум.
Лъчезар Кацарски, мощният мъжки вокал на формацията, допълва: "За мен албумът "Шипков мармалад" е съвкупност от хубави хора, красиво място и приятно прекарване. Затова и процесът по създаването му беше лек и ползотворен."
"Вкусният" резултат от този творчески процес Михаил Йосифов & Новините в джаза с радостно вълнение ще споделят с публиката на концерта на 30 март.
През 2023 година групата, създадена от Михаил Йосифов - тромпетист, композитор, аранжор, преподавател, издаде своя дебютен албум "Първа емисия".
 
                             
                                             
                                 
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                     
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                             
                                            