Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10120584 www.bgdnes.bg

Шеф Кустев спасява мама, продава ресторанта

Непосилни суми за медицина

Кулинарят, готвил на Брат Пип и Ердоган, се разделя с мечтата си

С най-любимото си ще се раздели шеф Кустев, за да спаси най-важния човек в живота си.

Кулинарният гуру, който бе част от предния сезон на "Фермата", продава ресторанта си, научи "България Днес".

Заведението се намира в скъпарски квартал в София. И въпреки че да има собствен ресторант е голямата сбъдната мечта на Кустев, той ще се откаже от него.

Реклама

Причината - да спаси майка си. Родителката на Кустев - Зоя, страда от рак на слюнчестата жлеза. Майката на готвача се нуждае от животоспасяващи операции. Ала сумата е непосилна за кулинаря. Той организира кампания за набиране на средства, ала явно усилията му не довеждат до щастлив край. Затова решава да се раздели с ресторанта си.

"Продавам го. Напълно обзаведен. Разполага с всички разрешителни. Има постоянна клиентела", споделя готвачът.

Пандемията също "удря едно рамо" за затварянето на ресторанта. С постоянните затваряния шеф Кустев изпитва трудности като всеки един бизнесмен в този бранш.

Заради хлопването на кепенците кулинарят, готвил на Брат Пит, Реджеп Ердоган и други известни личности, влиза във "Фермата".

"Това, че е затворено, не значи, че нямам разходи. Пусках се във "Фермата" за пари. Никога не съм го крил", казва готвачът.

Шеф Кустев е подтикнат към кулинарията от майка си. Той никога не е имал амбиция да стане готвач. Като хлапе той мечтае да стане футболист. Уви, не успява.

"След като завърших училище, се хванах да работя в автомивката на Маргарита Хранова. Изкарах една година. Чак след това мама ме накара да запиша кулинарен курс. И така попаднах в кухнята", споделя Кустев, който се учи на професията от водещия на "Мастършеф" Андре Токев.

Реклама
Реклама
Реклама