Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10170209 www.bgdnes.bg

Мелиса/Тихомир и Емили са първата официално преброена еднополова двойка

Промяната у мен е невероятна, казва бившият културист, който стана жена

С мното усилия влюбените успяват да се регистрират в платформата като живеещи заедно

Културистът Тихомир, който изненадващо се превърна в Мелиса, и партньорката му Емили са първата еднополова двойка у нас, регистрирала се като такава в провеждащото се в момента преброяване. Макар да са направили това много трудно, и двамата са доволни, че официално са заявили отношенията си.

Реклама

Регистрацията стана възможна, след като за първи път у нас платформата на преброяването дава възможност на еднополовите двойки да посочат, че живеят заедно. През последните дни системата за преброяване на населението стана печално известна с това, че хакери успяха да я атакуват и блокират възможността населението да се преброи, но хората от ЛГБТИ общността виждат в тазгодишното преброяване лъч светлина към промяна и приемственост.

В преброителната карта всеки може да посочи партньор/ката си, като това важи за всички без значение от техния пол. Това означава, че ще можете да се преброите като еднополова двойка, живееща "в съжителство без брак".

За целта е необходимо да се посочи човекът, с когото сте на семейни начала като партньор/ка. Тези данни ще бъдат използвани само за целта на преброяването и няма да са публични. Самоличността на лицата остават анонимни. Обект на преброяване са всички лица, които пребивават на територията на страната, независимо от тяхното гражданство и статут. Това означава, че партньорите могат да се преброят, дори той/тя да не са български граждани.

"България Днес" се свърза с Мелиса Рангелова, по-позната преди като бодибилдъра Тихомир от "Фермата 5", който в момента преминава сериозна трансформация по пътя си да стане пълноценна жена и която от няколко месеци е намерила любовта в лицето на Емили.

"Ние с моята половинка Емили вече се регистрирахме и преброихме като еднополова двойка. Имаше първоначално някакви трудности да го направим, опитахме няколко пъти и накрая се получи. Не е невъзможно. Въпросите бяха стандартни", сподели пред вестника Мелиса. Тя признава, че през последното преброяване през 2011 г. не се е преброявал и това е първият път, в който се преброява.

Реклама

"Тази промяна се случва за първи път у нас, но от доста време съществува в другите държави. Това е нормално. Дори се изненадвам, че толкова късно става в България. Това е една елементарна стъпка, защото много еднополови двойки се чувстват дискриминирани именно защото не могат да се преброят по нормален начин. Това, което правят, е да не се преброят, защото нямат опцията да го направят в системата. Ние сме нормални човешки същества и трябва да има начин да се преброим спрямо това, което сме. Няма никаква логика. Просто у нас нещата стават много бавно и флегматично", сподели още Мелиса. И допълни: "Системата е пълна с бъгове, трябва да сте много упорити, стават много грешки, има нужда от сериозни корекции. Трябва да се преработи и да има по-опростен вариант, не може да е толкова сложно направено. Много хора се отказват заради сложността".

Относно трансформацията си тя сподели: "Върви много ускорено преобразяването ми, продължавам да приемам хормонална терапия, разбира се. Вече имам дълга естествена коса. Забелязва се и значително изменение в лицето ми от месец април досега. Разликата е феноменална и не я очаквах. Има изменение в тялото и гърдите. За мен най-важната промяна е, че от три месеца вече съм с моята половинка Емили, с която се срещнахме по време на тазгодишния прайд. Живеем заедно, пътуваме заедно, усещам много позитивизъм за моята трансформация. Подкрепяме се взаимно и тя много ми помага".

Мелиса сподели, че точно Емили е човекът, с когото вижда бъдещето си. "Не съм се влюбвал през живота си до такава степен. Два пъти се е случвало да се влюбя силно, това е вторият път. И като го направя, се влюбвам за цял живот и всичко давам за този човек. Това да се намерим ние двете е съдба, срещнахме се на прайда тази година, беше като гръм от ясно небе, но хубавите неща са непредвидими. После бяхме заедно на рождения й ден и тогава усетихме, че имаме сериозни чувства от двете страни", сподели той.

Рангелова коментира и настоящата политическа обстановка, като е категорична, че ще гласува и през ноември за парламентарни и президентски избори. "На всички избори съм гласувала и този път ще го направя. Само за една партия давам вота си."

За ваксините, тя разкри, че преди дни е поставила еднодозова ваксина на "Джонсън", а причината е, че иска да пътува с половинката си Емили свободно, като PCR тестовете вече не излизат изгодно, мерките се затягат.

"Против ваксините съм и ако не ми се налагаше да пътувам с нея, нямаше да си поставя. Преболедувах го преди известно време, беше леко, имах някакви изградени антитела. След поставянето на ваксината нямам никакви странични ефекти, докато майка ми с "Пфайзер" беше вдигнала температура." Единствената причина да си я сложа е свободата за пътуване", категорична е тя.

 

Реклама
Реклама
Реклама