Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10247155 www.bgdnes.bg

Магарета са солисти на банда

Забавно събитие в Рила 

Класически музиканти и животни са на една сцена 

Магарета изнесоха първия си концерт!

Любопитното събитие с участието на животни и хора се разиграва преди дни край самоковското село Маджаре.

Музикалното събитие носи името "Довиждане, лято" и е организирано за изпращането на най-горещия сезон през годината.

Реклама

Стопаните на магаретата са чужденците Оксана и Микеле, които избират да живеят в Маджаре. Те имат ферма за животни и организират преходи с магарета в планината. Именно едно от възвишенията край населеното място избират за място на концерта, тъй като има отлична акустика.

На импровизираната сцена на поляната се изявяват преподавателят от Национално музикално училище "Любомир Пипков" в София Станислав Почекански и трима негови ученици - Александър Хариев (тромпет), Антон Орозки (цугтромбон) и Виктор Теодосиев (валдхорна). Там са и две магарета, които щастливо се включват в концерта и от време на време доволно приревават, а зрителите ги наблюдават седнали на бали.

"Това беше пробен концерт с оглед на следващата пролет/лято 2022 г. Също така благодарим отново на всички хора, които направиха този прекрасен ден възможен, и преди всичко на маестро Станислав Почекански и неговите ученици. "Довиждане, лято" е, когато природният спектакъл на Рила планина срещне магията на музиката. Най-хубаво беше да видиш хора, които цял ден са работили, и в края на работния ден независимо от умората са дошли", заявяват щастливите Оксана и Микеле, които отглеждат и кокошки и имат малка зеленчукова градина.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама