Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10363802 www.bgdnes.bg

Мис България Ромина Тасевска: На децата ще им е забавно да ги тестват

Ако не им бъркат в носа и устата, съм съгласна да ги пусна, казва Тони Дачева

"На децата ще им е забавно да ги тестват."

Това сподели Мис България 2010 Ромина Тасевска. Новата панелистка в "На кафе" има три деца. Две от тях са ученици.

Реклама

Както е известно, от 10 ноември, сряда, хлапетата от първи до четвърти клас се завръщат в класните стаи. Но при условие че се тестват за COVID-19 два пъти седмично.

"Разучих какво ще представляват тестовете. Няма нищо страшно. А децата не могат да стоят вкъщи и да учат. Особено най-малките", довери пред "България Днес" красивата съпруга на футболиста на "Славия" Дарко Тасевски.

Синът на Ромина - Давид, е първи клас. А новият кадър на "Нова" не вижда как той може да научи нещо пред компютъра.

"Трябва да се върне в училище. Да има контакт с други деца. Вкъщи, пред компютъра, се губи нишата между ученик и учител. Децата имат своя среда. И тя не трябва да се разваля", добавя още Тасевска.

Музикантът Калин Вельов също не вижда никаква драма в тестването на малките деца, след като се върнат в училище. Според бившия политик това е нещо напълно нормално. Вельов не разбира защо родителите правят драма от това, че децата им трябва да бъдат изследвани за вируса.

Реклама

"Тестовете са много леки - коментира Куфара от "Маскираният певец". - Запознах се как ще протича целият процес. Трае не повече от 15 секунди. Нищо притеснително няма. Ала в България всички са упорити. Първо бяхме против ваксината. Сега срещу тестовете за деца", добави още музикантът.

Легендарната певицата Тони Дачева се притеснява дали тестовете за деца наистина ще бъдат щадящи. Дъщерята на изпълнителката – Виктория, е във втори клас.

"Трудно ми е да реша дали ще я пускам на училище. Повече съм "за", ала се страхувам от тестването. Ако трябва да им бъркат в носа и гърлото, няма да позволя", споделя пред вестника Дачева.

Певицата е наясно, че вкъщи детето й трудно учи и разбира материалите.

"Най-добре е в училището, разбира се. Но трябва да има среда, за да не се заразят децата", споделя още Дачева.

Колежката й Ина е на коренно различно мнение. Изпълнителката на "Зелено" е категорична, че е рано за връщането им клас.

"Няма да пусна децата си на училище, Здравето е най-важно! Що за безумни решения?", споделя Антонина Димитрова, както е цялото име на бившата звезда.

Реклама
Реклама
Реклама