Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10372148 www.bgdnes.bg

Гонзо пуши като комин

Бившият нападател на "Левски" не може да откаже цигарите

Спортният директор на "Локомотив" (Пд) Георги Иванов-Гонзо не успява да пребори зависимостта си към цигарите. Бившият футболист пуши най-малко по 2 кутии на ден. Гонзо няколко пъти се е опитвал да ги откаже, но безуспешно.

Легендарният бивш нападател на "Левски" не остава без фас в устата, особено когато е под напрежение. За последно той бе изловен да пали цигара след цигара по време на гостуването на неговия тим на стадион "Българска армия", въпреки че тютюнопушенето на спортните съоръжения официално е забранено. Все пак Гонзо имаше повод за много усмивки във въпросния двубой, след като ЦСКА-София бе победен с 3:1.

Реклама

Самият Иванов неведнъж е споделял, че пуши още от ученик и това никога не му е пречело на спорта.

"Цигарите са ми в устата още от 16-годишен. Не съм ги спирал и по време на активната си кариера, и след края й. То си е въпрос на организъм - на мен не ми пречат. Няма да ги спра, каквито и картинки да слагат на кутиите. Не смятам, че цигарите са най-големият бич или враг на здравето. Стресът например е по-вреден. А и не само той", разкрива преди време Гонзо в свое интервю.

"На ден пуша между 2 и 3 кутии цигари, както дойде. Знам, че не давам добър пример на футболистите си, че особено за тях папиросите са абсолютно нездравословни, но...", примирява се с вредния си навик легендарният голмайстор. Все пак под натиска на близките той е пробвал да ги откаже или поне намали, но абсолютно безуспешно.

Той често е имал проблеми с треньорите си по време на своята кариера заради пушенето. Най-известен е скандалът му с Емил Велев по време на последния шампионски сезон на "Левски" през 2009 година. Тогава Кокала чете яко конско на Гонзо. Нападателят не играе в мач с "Локо" (Пд) заради наказание, но е уловен от телевизионните камери да пуши цигара след цигара в централната ложа на стадион "Георги Аспарухов". След края на мача старши треньорът дори заплашва с глоба звездата на тима, за което Иванов много се обижда.

"Това е личен въпрос и вас не ви засяга", е краткият коментар на нападателя тогава.

Иначе Гонзо е доста суеверен. Като състезател преди всеки мач ходи на църква, а на терена стъпва първо с левия крак. Неведнъж посещава врачки, за да му решават различни проблеми, но явно не успява да пребори порока с тютюнопушенето.

Реклама
Реклама
Реклама