Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10415805 www.bgdnes.bg

Топастроложката Алена: Много сватби и бебета ще има през 2022 г.

Черният воден тигър е способен да бъде безкомпромисен, дори жесток 

КОЯ Е ТЯ

Светлана Тилкова-Алена е завършила международни икономически отношения и икономическа журналистика във ВИИ "Карл Маркс" - сега УНСС. Дълги години е практикувала професията у нас и в чужбина. Изучава нумерология от 1971 година, а астрология от 1977 г. Автор е на 77 книги и повече от 234 хиляди хороскопи.

- Алена, предстои излизането на вашите нови книги. Какви са най-силните акценти и на какво е добре читателите да обърнат повишено внимание?

Реклама

- Годишните ми книги са верен приятел и съветник за мнозина вече 21 години за астрологичния хороскоп, 20 г. и 14 г. за другите две книги. Тези годишни сборници показват правилния избор и верния път към неизвестното бъдеще измежду многото примамливи, но грешни. Лунният календар дарява здраве и красота на всички, вслушали се в гласа на Луната.

- "Вашата календарна 2022" е наръчник за цялото семейство. Какви съвети можем да открием в нея и за кои важни решения можем да получим съвет и препоръка?

- Давам информация за всичките 365 календарни и рождени дни, с тълкуването на личната година и на месеците с полезните изисквания, както и с предупрежденията, които предпазват от провали. Кога да се тегли заем, кога е добро време за сватба и пътуване, за покупка на дом или продажбата му, всеки ще намери нужното му.

- Вибрация 6 и Венера са властелините на 2022-ра. За каква година да се подготвим?

- От една страна, е засилен стремежът към красивото, хармонията и разбирателството, но мечтаното и полученото са различни неща. Понякога несъвместими. Ще просъществуват много лицемерни приятелства с ежедневни предателства. Изобилието от сватби е характерно за година на Венера, както и повече от обичайно родени деца. Хармонията ще е привидна. Войната между поколенията ще продължи с нестихваща словесна и дори физическа агресия. Омразата, дори и без ковид заразата, ще поболее мнозина. Очаква ни трудна година на много пропилени надежди.

- Лунният календар на красотата каква информация може да ни даде?

Реклама

- Календарът е за цялото семейство. Давам позволените и забранените дни за козметични и разкрасителни процедури, дори и свързани с пластичната хирургия, подстригване, лечение и вадене на зъби, зачеване, диета. Никой мъж или жена не искат косите му да е с пърхот, който личи грозно на тъмния цвят или когато пада по дрехите.

- Как се определят подходящите дни за зачеване, което е толкова важно за много хора?

- Твърде сложно е това изчисление, а и не е важно за потребителя как го правя. Важното е, че съобразяването с дните, подходящи за зачеване, вече е зарадвало с бременност немалко двойки. В лунния календар съм посочила дните, в които може да заченат дете здрави хора, двойки, минали през неуспешно инвитро или дълги години надявали се на зачеване.

- Читателките ни със сигурност се вълнуват как да съчетаят диетите си с определени фази на Луната. Може ли да ги посъветвате?

- Не само дамите, и мъжете спазват периодите на диета. Мнозина ще се изненадат, но фазата на Луната не е водеща при хранителен режим. В календара съм посочила не лунните фази, а сложното съчетание от знака, в който е Луната, лунния ден и допълнителни аспекти, за да бъде диетата ефективна за всеки и безвредна.

- Ще ни разкриете ли тайните на зодиака в Годината на Водния тигър, разказани в книгата ви "Астрологичен хороскоп 2022"?

- Черният воден тигър, който ни повлиява съгласно източния зодиак на всеки 60 години, е привидно открит и дружелюбен, но в неочакван момент е способен да бъде безкомпромисен, дори жесток в амбициите и стремежите си. Носител е на много и разнообразни интереси, авантюрист, готов да се впусне в рисковани начинания само за да задоволи стремежа си към новото, неизвестното, дори и като върви по ръба на бръснача. Винаги добронамерен, готов да помогне, изключително интелигентен и изпълнен с жизненост. Негативно качество е неговата нерешителност, когато е в критична ситуация и се чуди дали да премълчи, или да нападне с цялата си агресия. През 2022 година такива ще бъдем всички и особено родените в година на Тигъра. От една страна, ще се радваме на уважение и признание. От друга, заради собствените си действия мнозина може да се окажат преследвани и нещастни заради нежеланието да приемат знанията на другите хора и да унищожават в пълния и преносния смисъл всеки по-можещ, та дано да блеснат и те мъничко, макар и с отразена светлина. Ето защо през цялата година ще бъдем подвластни на промени, често неочаквани, но и не малко предизвикани от нас самите, от сътресения в политическия живот, от развръзка на конфликти до започване на нови.

- Какво е добре да се прави според източния хороскоп за благоденствие през този период?

- Благоденствието трябва да бъде заслужено, даром не идва. Затова и Тигъра някъде ще е щедър, но се съмнявам, че това ще е и спрямо българското общество, в което омразата, войната, а не хармонията и разбирателството господстват. В личен план ще благоденстват хората, които търсят хармонията в отношенията, стабилизират позитиви, а не затвърждават негативи, потискат меркантилността си, подтикваща ги към измами.

- Какви цветове и материи да се носят, какво да държим в дома си и какви камъни да има в бижутата в Годината на Водния тигър?

- Цветовете в годината на Водния тигър са червеният, зеленият, жълтият и черният, като черният се съчетава задължително с един от другите три или участва в пъстротата на сътворените от всичките четири цвята бижута, платове, дрехи, аксесоари.

Минералите за бижутата са подвластни на същите цветове: рубин, изумруд, ако не природни - синтетични, малахит, кехлибар, лимонит, лунен камък, изборът е огромен. Оникс за всички зодиакални знаци без представителите на Овцата, а съгласно класическия зодиак - на Водолея, или хората, които имат луна или асцендент в тези знаци.

- Кой е вай-важният въпрос, чийто отговор трябва да получим до края на следващата година?

- Дали настоящата криза в България ще приключи до края на 2023 г., или ще продължи поне до края на 2026 г. Бързото осъзнаване, че държавата се управлява лошо ще доведе до нови парламентарни избори, в които има шанс разумът да надделее над емоцията, все търсеща спасители. Това изисква Венера, която налага живот в хармония, любов и разбирателство, а не в хаос, омраза и страдание, въпреки че сме ги заслужили заради предходните две години.

- Материалното или духовното ще излиза на преден план в живота на българина?

- През цялата Година на Венера ще ни съпровожда крайно изявеният материализъм. Годината на любовта и хармонията ще се превърне в година на меркантилността, корупцията и грабежа. Думи и дела ще са подчинени на мисли за лесни пари. Черната Луна Лилит господства в дните ни. Дали ще се изяви с пълната си мощ, или ще е бледа сянка на своята сила, зависи от всеки от нас и от начина, по който се управлява държавата. Напълно реалистичната възможност е сянката на Лилит да потопи в мрак интелекта и духовността, в резултат на което в кратки срокове през годината ще разплатим със страдание и агресия, всеки според стореното и като общество, натрупаната негативна карма от предходните две години.

Реклама
Реклама
Реклама