Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10551356 www.bgdnes.bg

Звезди от "Хари Потър" се събраха за 20-годишнината от излизането на първия филм

Звездите на филмовата поредица за приключенията на Хари Потър Даниъл Радклиф, Ема Уотсън и Рупърт Гринт се събраха отново с други членове на актьорския състав и снимачния екип за специална телевизионна ретроспектива по случай 20-годишнината от излизането на екран на първия филм, предаде Ройтерс, предава БТА.

Авторката на романите за Хари Потър Дж.К. Роулинг обаче не беше сред присъстващите лично в шоуто.

Реклама

Роби Колтрейн, изиграл Хагрид, Джейсън Айзъкс (Луциус Малфой), Хелена Бонам Картър (Белатрикс Лестранж), Гари Олдман (Сириус Блек), режисьорът Крис Кълъмбъс и други звезди на осемте филма се присъединиха към бившите деца актьори за предаването "Завръщане в Хогуортс" на снимачната площадка в Лийвсдън, където е заснет първият филм.

Специалният епизод ще бъде излъчен на 1 януари по стрийминг платформата HBO Макс.

В ретроспективата актьорският състав се завърна към оригиналния декор на училището Хогуортс от първия филм от поредицата "Хари Потър и философският камък", излязъл на екран през ноември 2001 г.

Изпълнителят на главната роля Даниъл Радклиф си спомни за смущаващите прически. Ема Уотсън, превъплътила се в образа на Хърмаяни Грейнджър, определи като "неочаквана радост" срещата с останалите. Режисьорът Крис Кълъмбъс нарече декорите за филмите от поредицата "най-голямата площадка за игра в света".

32-годишният Даниъл Радклиф е едва на 11 години, когато е избран за ролята на Хари Потър. На срещата на снимачната площадка в Лийвсдън, извън Лондон, актьорът сподели, че винаги ще се радва да говори за филма. "Всяка част от живота ми е свързана с Потър и Лийвсдън. Първата ми целувка е свързана с някого тук, първите ми приятелки бяха тук... Всичко извира някъде от снимачната площадка на Хари Потър", казва Радклиф в откъс от специалния епизод, показан в понеделник.

Актьорът си спомня как с Рупърт Гринт, който играе Рон Уизли, са мразили да им казват да си пускат по-дълги коси, за да изглеждат по-чорлави в по-късните филми от поредицата. Ема Уотсън на свой ред споделя, че е завладяна от емоции от събиране след толкова години.
"Някои от нас не са се виждали от години. Така че срещата просто беше радост. Неочаквана радост", казва тя.

Гари Олдман отбелязва, че преживяването е "странно", тъй като е срещал изпълнителите на централните роли като деца, а сега някои от тях вече са семейни и имат свои деца". 

Реклама
Реклама
Реклама