Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10554009 www.bgdnes.bg

Уфологът Ценко Симеонов алармира: Лъчезар Филипов е седмата жертва на череп от НЛО

Мистериозно проклятие!

Загадъчните останки погубват наши и руски учени, дръзнали да ги изследват

Покойният проф. Лъчезар Филипов се оказва седмият учен в последните няколко години, който умира при неочаквани обстоятелства и без видими или тежки заболявания. Общото между жертвите е, че всички са се опитвали да разгадаят мистерията с открит череп край Асеновград, за който се твърди, че принадлежи на извънземно.

Стряскащата информация сподели пред "България Днес" уфологът Ценко Симеонов. Дългогодишният изследовател на извънземния разум и живот открива мистериозния череп, докато отива да медитира на хълм край родния си Асеновград на 30 март 2003 година.

Реклама

Близо 19 години по-късно Симеонов прави печалната равносметка, че неговия близък приятел проф. Филипов, който също дълги години от живота си отделя в търсене на истината за присъствието на същества на планетата ни без земен произход, е седмият учен, който намира кончината си, след като дръзва да изследва нестандартния череп.

"Двамата заедно участвахме в едно предаване, в което обсъждахме останките. После като гръм от ясно небе дойде новината, че проф. Филипов си е отишъл. Той е седмият", сподели пред "България Днес" уфологът от Асеновград часове преди да посрещнем новата 2022 г.

Началото е поставено от двама световноизвестни руски изследователи на НЛО и прочут наш физик, които в рамките на няколко години умират в разцвета на силите си, без да са страдали от сериозно заболяване. Общото между тях е стремежът им да разгадаят мистерията около открития от Симеонов череп, за който предположенията са, че е принадлежал на извънземно.

Формата на находката е изключително необичайна и не прилича на познатите черепи от домашни или диви животни. Още по-странно е, че е изключително лек, макар костите да са много здрави.

На метри от мястото Симеонов открива идеален кръг с диаметър 180 сантиметра със стопени скали. Според експерти, за да се втечнят камъните, е нужна температура от поне 1500 градуса, която не може да се постигне от обикновен огън.

Впечатлен от откритието си, Симеонов търси за мнение учени от Института по антропология към БАН.

Реклама

"Находките са без аналог. Нито едно гръбначно на земята не притежава такъв череп - горната му част е абсолютно плоска, по средата минава незатворен шев. Няма надвеждие или изпъкналост над дупките, за които може да се предполага, че са гнезда за очи", категорични са специалистите от БАН.

Според антрополога от Софийския университет д-р Данило Пешев черепът е принадлежал на същество, високо около 120-140 см. Негови колеги поддържат тезата, че у нас и дори в Европа такова животно до момента не е намирано или описвано.

Самият шеф на института проф. Йордан Йорданов коментира, че макар да прилича на човешки, черепът със сигурност няма нищо общо с хората.

Решен да научи още подробности за "неземната" си находка, Симеонов прави опити да направи ДНК анализ на черепа. Резултатите трябва веднъж завинаги да докажат дали става дума за същество от Земята, или хипотезата, в която го убеждават мнозина български уфолози, че е открил останки на извънземно, е вярна. А с обещание да му съдейства за ДНК анализа се ангажира лично шефът на БАН.

"Впоследствие се отметнаха от обещанието си. Започнаха да ме убеждават, че е от животно. Първо беше от теле, после казаха, че е от крава. В същия момент така и не можаха да ми обяснят как черепът на теле или крава може да тежи едва 190 грама, колкото е откритият от мен. Всеки зоолог знае, че черепите и на двете животни са няколко пъти по-тежки", казва пред вестника Симеонов.

След отказа за помощ от българските учени Симеонов започва да търси контакти с чужди изследователи. Години по-късно опитите му започват да дават успех. Симеонов се свързва с руския учен Андрей Скляров. В родината си той е сочен за един от най-сериозните изследователи на темата НЛО.

Самата му кариера е впечатляваща. Скляров е възпитаник на Московския институт по физика и технологии. След дипломирането си работи в легендарния институт "Корольов", който отговаря за космическата програма на СССР.

Впоследствие започва да изследва темата за т.нар. палеоконтакт, посещения на НЛО при древните цивилизации. В търсене на факти, че човешкото развитие се ускорява благодарение на извънземни технологии, ученият обикаля света. Заснема множество филми и пише книги.

През 2012 г. Андрей Скляров пристига у нас за срещу с Ценко Симеонов, придружен от голям екип учени. Самата среща се снима с камери като част от бъдещ документален филм.

"Разказах му за историята около откриването на черепа. На тръгване той пожела да му дам частичка от костите, за да ги подложи на ДНК анализ и множество други изследвания", разказва Ценко Симеонов.

Намерението на руския учен така и не се осъществява. Едва завършил първата част на филма си, той умира едва на 55 години.

Новината за смъртта на руснака шокира Ценко Симеонов. При контактите си с колеги на Скляров той разбира, че изследванията на пробата от черепа едва са започнали.

След смъртта на учения с тях се заема колегата му Вадим Чернобров, който ръководи Руския научноизследователски институт за уфология. В търсене на следи от НЛО Чернобров заедно с екипи учени години наред обикаля цял свят, за да изследва паранормални находки и места.

За зла беда, малко след като обещава на Симеонов да започне изследването на черепа, Чернобров също почива само на 52 години, макар според колегите му да не е боледувал от нищо сериозно.

Подобна трагична съдба има и българският физик, доцент Емил Минев. Като част от асоциация "Феномени" Минев дълги години също се занимава с темата НЛО.

При множеството срещу с Ценко Симеонов той прави замервания на биоенергията, излъчвана от тялото му. Следващата им задача е да изследват и самия череп.

"Докато търсихме подходяща лаборатория, доцент Минев също почина. Лека му пръст", вдига ръце Симеонов.

Мрачната статистика не спира дотук.

"От този свят си замина и моя близка приятелка от Варна, която много искаше да ми помогне за черепа. На 1 януари 2019 г. почина и Иван Лазаров - председател на русенския уфологичен клуб "Мъдромер". Той присъстваше на срещата ни с руския учен Андрей Скляров в Балчик и също бе ангажиран с идеята за разгадаване на мистерията", разказва пред вестника Симеонов.

Миналото лято си отива и проф. Стамен Стаменов, с когото Ценко Симеонов също обмислял идеята за разгадаване на тайната на тайнствения череп и който многократно е оглеждал находката. Стаменов тогава е председател на Международната асоциация на феномените в Бруклин и член на Международната ноосферна организация. Дипломираният физик е и председател на родната асоциация "Феномени" - София.

И той умира неочаквано за мнозина. А месеци по-рано Симеонов дори се пошегувал с него.

"Директно му казах: Стамене, ти си следващият! Няма да ходиш да ядеш или пиеш никъде на чуждо място без едно наум", спомня си Симеонов.

След шестия учен, починал без предварителни данни за сериозно заболяване, идва и вестта за кончината на проф. Лъчезар Филипов. Навръх Игнажден на 20 декември Стойчо Керев съобщи в профила си във фейсбук тъжната новина.

"Двамата заедно участвахме в предаване, в което освен различни уфологични теми обсъждахме и мистерията с черепа. Седми човек, свързан близко с темата, скоропостижно почина", споделя Ценко Симеонов.

И добавя: "Без да искам да се правя на интересен, но подобна черна поредица е изключително странна. Явно има някой или нещо, който не желае да завършим тестовете и да разберем истината. Вече дори и аз не смея да пипам черепа".

Точно 8 години и 8 месеца мистериозният череп е заключен в сейф на роден бизнесмен.

"След Нова година отивам да си го прибера, да не вземе да си отиде и собственикът", казва пред "България Днес" уфологът.

Последствия: Къщата ми изгоря

През годините и Ценко Симеонов не се разминава без последствия, които изглеждат като същинско предупреждение.

"Къщата ми изгоря тотално в Асеновград на 16 октомври 2017 г. Тотално зануляване! Майка ми, сестра ми и двете й деца останаха на улицата", разкрива още Симеонов.

Реклама
Реклама
Реклама