Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10566834 www.bgdnes.bg

Димитър застрелва Даниела от ярост

Лясковец отново потъна в кръв

Дядото се самоубива пред очите на внучето си

Димитър Грамудов застреля бившата си жена и баба на внучето си Даниела Райкова, след което се гръмна в гърдите и издъхна пред очите на 9-годишното момченце. Кръвопролитието се разигра на 30 декември в Лясковец, жената е в критично състояние в болница във Велико Търново.

Ден преди новогодишната вечер, около 8 часа вечерта, 51-годишната Даниела Райкова отишла до бившия си мъж, за да му върне кучето след тежката им раздяла.

Реклама

Димитър, на 53 г., отчаяно се опитва да си върне бившата изгора, която го е зарязала преди известно време. Когато двамата се виждат, избухва жесток скандал. Разгневеният дядо влиза обратно в къщата, взема самоделната си пушка и тогава става лошо. Излиза навън и прострелва Даниела в корема, тя пада на земята и започва да кърви обилно. Кръвопролитието се разиграва пред очите на 9-годишното им внуче. Димитър се връща и зарежда пушката отново, гръмва се в гърдите и умира на място, а свидетел на това става детенцето.

"То е възприело събитията и как дядо му е отишъл до гаража за втори патрон. Заредил късоцевната самоделна пушка и се самопрострелял. Момчето е разпитано в синята стая в присъствието на психолог и баба му по майчина линия, за да се чувства спокойно", разказа наблюдаващият случая прокурор Мирослав Овчаров от Окръжната прокуратура във Велико Търново пред "24 часа".

За да бъде преодолян по-бързо шокът от гледката, детето е разпитано и успокоено от психолог. Тъй като майката на момчета работела в чужбина, а бащата не полагал грижи за него, то ще бъде предоставено на грижите на баба си по майчина линия.

Случаен минувач вижда двете безжизнени тела, потънали в кръв на улицата. Обажда се на спешния тел. 112 и на място идват ченгета и Бърза помощ. Медиците виждат, че Даниела все още диша и я откарват към МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново.

Изстрелът от самоделката увредил вътрешните й органи и е засегнал панкреаса, далака и единия бъбрек. До транспортирането й в лечебното заведение Даниела загубила много кръв, което може да се окаже фатално. Налага се спешно да й бъде направена сложна операция. В момента Даниела е в реанимация с опасност за живота.

Съседи на убиеца споделят, че около 20,00 ч. чули два гърмежа, но помислили, че са от пиратки, и затова изобщо не им обърнали никакво внимание, а продължили да гледат телевизия. Те са в шок от случилото се. Те го описват като много добър човек, който се грижел за близките си и изключително много обичал внука си Захари, за когото твърдял, че бил готов да даде живота си. 53-годишният мъж работел като багерист и извършвал услуги на частно.

Реклама

Простреляната Даниела Райкова е учителка в лясковската гимназия и режисьор на самодейния театър към местното читалище.

Към момента досъдебното производство е образувано за опит за убийство, тъй като 51-годишната жена все още се бори за живота си.

 Съседи на убиеца на баретата

Кръвопролитието, което разтресе Лясковец, се разигра само на метри от къщата на ужасите, където през 2014 г. Петко Петков уби командос.

След часове престрелка с отряда за борба с тероризма барикадиралият се и въоръжен до зъби Петко уби командоса Емил Шарков и рани тежко трима негови колеги. Така улица "Капитан Петко войвода" в центъра на града си спечели печална слава.

По ирония на съдбата пред журналисти самоубилият се Димитър Грамудов, който живее на две къщи разстояние, тогава осъди кръвопролитието с убийството на баретата. Сподели, че недоумява как е възможно човек да посегне и да отнеме живот. Седем години по-късно самият Димитър се оказа в подобна ситуация, вследствие на което отне собствения си живот.

Реклама
Реклама
Реклама