Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/10589394 www.bgdnes.bg

Колко е богат Киану Рийвс

Celebrity Net Worth оценява богатството на Киану Рийвс на 380 милиона долара. - съобщава The Sun.

Един от най-известните филми на актьора „Джон Уик“ генерира повече от 500 милиона. А общо филмите му са спечелили повече от 1.6 милиарда долара.

Реклама

Рийвс е роден в Ливан, но е отгледан в Торонто, Канада. Дебютът му във филмовата индустрия е с „Млада кръв“ (американски драматичен спортен филм) от 1986 година. Първите главни роли на Рийвс като екшън герой са в „Точка на пречупване“ и „Скорост“.

Филмът, който го изстрелва нагоре обаче е „Матрицата“ от 1999 година. Матрицата е научно-фантастичен екшън, който печели четири награди „Оскар“ за монтаж, звук, визуални ефекти и монтаж на звукови ефекти.

Според NEW YORK POST Рийвс дарява 70% от приходите си от първия филм на "Матрицата" за изследване на левкемията. Канадският актьор продължава да дарява средства за това, а в началото на 2000 година основава собствена фондация за борба с рака, която помага на хиляди болни деца. Киану Рийвс е известен с активното си участие в благотворителни събития и щедрите си дарения за различни каузи.

Други филми, в които Рийвс е участвал са „Адвокат на дявола“, „Дракула“, „47 ронини“, „Къщата на езерото“, „Денят, в който земята спря“, „Улични крале“.
Верена Вибек описва биографията на актьора в книгата си „Киану Рийвс. Никога не се обръщай назад“, която излиза на българският пазар февруари 2021 година.

Любовен живот

В интервю Entertainment Weekly американската актриса Уинона Райдър казва: „Ние наистина се оженихме. Не, кълна се в господ, мисля че сме женени в истинския живот“ цитират от The Sun. В интервю от ноември 2021 година пред Esquire шеговито се съгласява, че те може реално да са женени. Въпреки изречените обети пред истински свещеник по време на снимките на „Дракула“, Киану Рийвс все още не е женен. В момента той е обвързан с 48-годишната художничка Александра Грант.



Реклама
Реклама
Реклама